tisdag 1 december 2015

Första december

Så vänder vi blad och går in i december, julmånaden. Härligt! Jag är en julmänniska ut i fingerspetsarna, njuter av alla ljus, varma färger, glögg, godis, planering, gemenskap, snö (...) och den underbara förväntan man ser i barns ögon. Numera är mina barn vuxna, spänningen tar en annan form och är kanske inte så påtaglig som när de var barn. Den första december har också min vän Tua födelsedag så varmt grattis kära du!

Inför julväntan i år har jag tänkt blogga varje dag fram till jul. Ja, jag kom på det igår så man kan ju inte säga att jag är väl förberedd ;) Tanken är att ha min egen adventskalender, öppna en lucka/ett inlägg per dag. Det kan vara "ett vanligt" blogginlägg, men det kommer att bli juligare här i lite över tre veckor. Om jag skulle missa en dag så gör det inget, men tanken är alltså 24 inlägg före jul. Det kommer tips, idéer, recept, musik, pynt osv. i en salig blandning.
Idag, den första december, vill jag tipsa er om några julkalendrar som det stora internätet bjuder på. På Facebook finns det en grupp som heter Käsityöblogit. Administratören Johanna har fixat ihop en kalender så att det varje dag är olika bloggar som tar sig an att göra ett jul-inlägg på sin blogg. Leta upp den gruppen och gå med du också, man får massor med inspiration där året om.
För det andra tipsar jag er om mysigt julpyssel som finns på Drops. Jag är osäker om de kommer att ha en julkalender i år, de brukar ha en var man får ett nytt mönster vid varje lucköppning, har inte fått mail om det i år dock. Men på julpysselsidan finns mycket fint, såg genast ett mönster som jag ska sticka :)
Svarta fåret från Sverige kommer också att ha en julkalender. Du hittar den här.
Vill man sticka sig ett par julkalendersockor kan jag rekommendera denna. Ett perfekt projekt för restgarner! Ledtrådarna finns både på finska och engelska. Tanken är att du stickar två sockor, samtidigt, från tån och upp. Varje dag kommer en ledtråd (kan t.ex. vara att du ska välja en färg på garnet som motsvarar färgen på den tröja du har på dig) och när jul är här så har du ett par färdiga sockor! Får se, kanske jag hakar på i år...
Så fortsätter vi då nedräkningen mot jul.  Bara 24 dagar kvar till jul!

2 kommentarer:

  1. Hejsan hopsan och december står för dörren. Tack för alla tipsen :) Och du, visst vill vi ju överleva här också, så jag fick gladeligen lägga upp till en reflex mössa och ett par "nu-ser-bussen-när-jag-vinkar-vantar" ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Såna vantar måste alla som åker buss naturligtvis ha! Väntar med spänning på bilder från ditt nya kök :D

      Radera