torsdag 26 november 2015

Vill du överleva?

Den mörka tiden, vill säga. Inget är så farligt som att gå ut när mörkret fallit, om man inte har reflex på sig! Jag såg en videosnutt på Facebook idag där dom frågade "Ser du fotgängaren?". Inte över huvudtaget! Allt var ett enda mörker! När fotgängaren tog fram ett reflex som hänger vid sidan såg man en liten prick som svajade i mörkret, kanske hade man saktat ner. Men sen, när personen satte en reflexväst på sig var det som om solen kom gående på vägkanten!

Vi går ju ut med Vilma, förstås, när det är mörkt ute. Med andan i halsen, de gånger man inte tagit på sig reflexvästen (jag vet, skäms på mig/oss!). Vi har "smäll-reflex" som vi smäller fast runt handlederna + hängande reflex, Vilma har väst på sig. Men så kom jag att tänka på en sak... Alla dessa reflexgarn som finns, och har funnits, i garnaffärerna, jag ska testa det! Sagt och gjort, jag frågade dottern vilken färg hon vill ha (vi kan dela mössan), grått skulle det vara. Sagt och gjort, efter några försök fick jag rätt maskantal och stickade mössan på en timme. Så här ser den ut:


Nej, jag håller med. Vadå reflex? Den syns ju inte! But wait for it.......
B A M !!!!!


Tror ingen, betonar INGEN, kan undgå att se henne, eller mig, när vi har den här på oss! Helt perfekt!

Det blev garn kvar så jag stickade ett enkelt pannband också. Jag satte upp 12 maskor och stickade tills jag fick ihop det runt huvudet. Sydde ihop och fäste trådarna. Tog 15 minuter. Bam!

Känns tryggt att skicka ut henne på kvällarna nu :)4 kommentarer:

 1. Mun pitää kyllä etsii tuota lankaa jostain pikaisesti niin saa pukinkonttiin kutoa muutaman pipon. Kerro malli kaunottarelle terveisiä.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Novitalla taitaa olla kans hejastinlankaa, löytyy varmasti Prismasta... Kerron terveisiä! :)

   Radera
 2. Oj! Nu lyser ni. (: Jag måste kanske också köpa några garn, mössan är så kul. (Och förlåt min svenska om jag säger någonting konstigt, jag är finskspråkig men jag tränar = läser din blog... ;) )

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Johanna! Så roligt att du läser min blogg! :) Bra sätt att träna upp sitt språk, fråga om det är något du inte förstå! Trevlig lillajul :) (Olen siis kaksikielinen, joten rohkeasti vaan kysyt, jos on jotain epäselvää :) )

   Radera