lördag 1 oktober 2011

M-boden

Pust, en sån vecka. En vecka full med jobb som igår kulminerade i öppning utav vår butik M-boden!

M-boden är en dagligvarubutik ute på landsbygden i Munsala. Det är 3 veckor sen vi skrev på köpebrevet, efter det har vi jobbat i ett för att få allt klart till den stora nyöppningen.
Gårdagen var som taget ur en fantasi, vi hade massor med folk hela dagen!!! Mycket mer än det nånsin tidigare under de 6 år som jag har jobbat här! Jag hade aldrig, inte ens i min vildaste fantasi, kunnat drömma om ett sånt mottagande!!! Varenda kund som kom innanför dörren hade ett brett leende på läpparna, "välkommen tillbaka, som vi har väntat på dig!" sa varenda en. Många kramar, många "dunk" i ryggen, även många tårar. Många kunder kunde inte hålla tillbaka tårarna när de kramade om mig, det kunde inte jag heller för den delen. Många av kunderna har blivit som vänner, vi träffades ju flera gånger i veckan under 6 års tid! Som jag har saknat dig, sa en kund efter att vi kramats <3


Jag har i samma veva flyttat Garnstugan till Munsala. Numera har jag alltså också en garnbutik "på riktigt". I ett hörn av butiken finns allt garn framlagt, ännu har jag nåt att ta med till jobbet, bland annat två stora lådor med nyheter från Permin :)
Ovanpå dessa Expedit-hyllor ska vi ha en bänkskiva, det är tänkt att du ska kunna bläddra i mönstermappar och tidningar här och planera för kommande projekt. Här syns också några utav de underbara blommor jag fick igår...


Och mera blommor. Tyget är från Marimekko, heter Räsymatto. Underbart tyg! Har lite svårt att tro att jag faktiskt valde ett blått tyg, jag som inte riktigt tycker om blått ;)
Blomma som jag fick från mina bröders och pappas jobb, Tomas bilmåleri och Tomas autoproduct :)
Bankens blomarrangemang. Fick ta i med båda händerna för att orka bära korgen...
En underbar kvinna kom in med en liten påse, omknuten med band och vackra gula löv. I påsen fanns "sommarens sista ros"! Tanken rör mig till tårar, att hon har suttit och virkat en blomma, för att ge den till mig!! Och det "bara" för att jag öppnar butiken igen!
Jag är så otroligt glad och ödmjukt tacksam för det bemötandet vi fick igår. Det värmer i hjärtat för all framtid. Jag är så glad att jag tog beslutet att ta över verksamheten när min arbetsgivare gick i konkurs. Nu vet jag, om jag inte gjorde det tidigare, att jag gjorde rätt. Jag har kommit hem <3

11 kommentarer:

 1. Du är värd allt detta Mikka!

  SvaraRadera
 2. Grattis och lycka till med butiken.
  (Jag vill också ha en garnbutik!)

  SvaraRadera
 3. Bra med personliga landsbygdsbutiker! Grattis och lycka till :)

  SvaraRadera
 4. Härligt med dom som vågar, som satsar och orkar kämpa för att småbutikerna ska vara kvar!
  Jag önskar dig all lycka till!

  SvaraRadera
 5. Lycka till med butiken! H.Tilda

  SvaraRadera
 6. Underbart inlägg, man blir alldeles varm i hjärtat! Ett varmt lycka till! Småbutiker är så oerhört viktiga så jag är full av beundran för alla som orkar!
  Med ett sånt välkomnade ni fått förstår jag verkligen att det känns som att komma hem :)

  SvaraRadera
 7. Härligt Mikka! Är så glad för er skull!!!

  SvaraRadera
 8. Så roligt att få ett sånt välkomnande! Jag ser verkligen fram emot att komma in och känna på alla garn, fast inte än, jag har garn-köp-förbud... ;) Måste sticka undan lite mera först! Lycka till i din fina affär!!

  SvaraRadera
 9. Siis tänne pitää tulla joku päivä käymään, odotahan vaan, joku päivä yllätän sinut! <3

  SvaraRadera