söndag 14 mars 2010

För få maskor - hjälp! + edit

Jag har stickat 14 rapporter av budding lace på swallowtail sjalen... När jag ska övergå till Lily of the valley har jag plötsligt 12 maskor för lite?! Har nån upplevt samma sak? Hur ska jag kunna reparera detta utan att riva upp hela härligheten?? Kan jag bara öka 6 maskor på vardera sidan (jämnt fördelat) om mittmaskan? Suck, jag som tyckte det hela flöt på så bra... Nä, jag tror jag åker iväg och väver istället... Men kommentara gärna om du har bra råd att ge!!

EDIT: Jag tror jag löste det... Jag har antagligen stickat 13 upprepningar, iom att det på varje varv (rätt varv) ska öka 4 maskor... Således 3 st räta mönstervarv = 12 maskor :)

2 kommentarer:

  1. Bra fråga. . .

    SvaraRadera
  2. Hoppas det löste sig med att du stickade en upprepning till. Det första lilla bladet räknas ju inte in i de 14 upprepningarna.
    Du frågade om flygplatser nära oss i Provence. Det finns flera flygplatser nära där Marseille är den största. Men det finns även flygplatser i Nimês, Mont Pellier och Avignon. Nice ligger drygt 20 mil härifrån och dit går det också flyga såklart.
    Ni är hjärtligt välkomna till vårt ljuvliga Provence!!

    SvaraRadera