tisdag 19 januari 2010

Coraline

Jag läste igenom min blogglista i morse, som jag alltid gör... När jag kom till slutet och läste Ysoldas senaste inlägg blev jag stum... Under resterande av januari månad skänker hon 80 % av intäkterna från sina mönster och bokförsäljningar till förmån för alla de tusentals offren i Haiti!!!! Vilken härlig insats! När jag så läste till slutet av inlägget och kunde läsa att hon idag skänkt nästan 6000 €, då tänkte jag sätta kaffet i vrångstrupen!! Underbart!! Jag tänkte dra mitt mycket lilla strå till stacken och beställde så efter ett mönster jag varit intresserad av länge, Coraline (Rav. länk)... Även Rose red står på önskelistan, ska klicka hem det sen idag när jag är hemma...

Men så till min fråga... Vad rekommenderar ni för garn till denna? Hon uppger stickfastheten vara 24 maskor på 28 varv = 10 cm Stocking stitch, vilket jag antar betyder slätstickning?? Jag försökte läsa runt lite, inte på Ravelry ännu, på olika garn för att hitta ett passande... Har du kanske stickat en Coraline? Vilket garn använde du?? Tacksam för svar :)

4 kommentarer:

 1. Då kanske man skulle köpa ett mönster av henne och på det sättet skänka lite pengar, en mycket bra idé.

  Ilsefin har stickat den tröjan kolla hennes blogg.

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset! Jag har sett flera fina mönster på hennes sida men tänkt att det finns ju så många gratismönster jag också vill göra. Men nu ska jag passa på och ladda ner nåt mönster av henne! Coraline har jag ingen erfarenhet av men ravelry brukar ju vara bra! Snygg kofta annars!
  H. Annika

  SvaraRadera
 3. Jag läste också Ysoldas blogg idag och blev precis som du helt förstummad! Så även jag funderar på att köpa just Coraline, har köpt en del av henne tidigare. Jag ser att du har Ilsefins adress i din blogglista, hon har stickat en C som blev väldigt snygg. Nu minns jag inte vilket garn hon använde, men du kan ju titta in på hennes blogg!

  SvaraRadera
 4. Oj, det var ju fantastiskt. Jag ska surfa in hos henne och se om det är nåt mönster jag "behöver".

  SvaraRadera