onsdag 26 augusti 2009

STICKTRÄFF!!

Nu ger jag mig. Jag har i över ett år saknat en stickträff här i Jakobstad. Jag sökte mig till Kokkola och där har jag hittat ett härligt gäng (Keskipohjanmaan neuleystävät) som jag nu besökt en par gånger. Men jag skulle gärna och ha ett "eget" gäng här i Jakobstad att träffa!! Så nu gör jag slag i saken och ordnar det själv!!! Så välkomna på stickträff (kolla shopen för mer information)!!


16.9.2009 kl 19-21


Så till stickning... Jag fick stickat klart min tunika igår. När jag reste mig för att ta fram mina nålar (packat i vad jag tror heter nålbrev??) hittade jag dem ingenstans. Jag hade glömt en väska på jobbet i går, så klart hade jag nålarna där! Så jag får lov att vänta med att fästa trådarna tills ikväll. Sen kommer då problemet med att sy ihop sidorna... Jag har alltid blivit missnöjd med resultatet då man syr kedjestygn, de har en tendens att synas från framsidan. Så nu har jag letat runt på internet och hittat ett alternativt "sy-sätt"... Ska ha dottern att fotografera sen då jag syr, så får ni se hur jag menar... Hoppas att resultatet blir fint...


Men utan stickning kan jag ju inte vara. Så jag ringde efter den yngre lillabrodern så jag fick mäta honom och påbörja hans kofta som han har väntat på cirka ett år nu.... Vi har hittat mönstret i senaste Novita tidningen, modell nr 90 för er som har den... Problemet är att storlek S i mönstret mäter 110 cm i omkrets och min bror är 98 cm! Ärmlängden är för kort i mönstret och det är också måttet på koftan uppifrån och ner. Jag beslöt mig för att börja sticka den minsta storleken och så får vi prova oss fram sen. Jag började fundera på en uppifrånochner-kofta, men då han vill ha koftan v-ringad är det väl bäst jag stickar traditionellt. Garnet han valde är Lucca fino, den härliga grå färgen. Mudden känns underbart mjuk och skön! Kommer att ta sin lilla tid att sticka iom att jag stickar med nr 3.5 mm... Men jag hoppas på att få den klar till jul :D

4 kommentarer:

 1. JA, såklart du ska ordna stickträff! Jag saknade också ett stickgäng, och startade ett stickcafé som blivit en lyckad verksamhet :) Hoppas ni får det roligt! Lycka till!

  SvaraRadera
 2. Vilket fint initiativ! Oftast krävs det ju bara att nån tar tag i saken, så brukar det bli lyckat! Hoppas ni blir många som stickar o har kul tillsammans!

  SvaraRadera
 3. Anna: Jag mindes faktiskt det, att du hade startat stickcafé själv :) Ett bra val!

  Lena: Men du kan ju också komma!! Det skulle vara så roligt :) Ta fast Melker med dig, om du inte får skötare :)

  / Mikaela

  SvaraRadera
 4. Iltaa, Mikaela! Sataa ropisee peltikatolle. Ennen kuin menen kutimen kanssa sitä kuuntelemaan, ilmoittaudun, että olen täällä! Sinun syksyinen, salainen neuleystäväsi. Olen jonkin verran tavaillut blogiasi, ja luulenpa, että saan selvää ruotsistakin. Kuulumisiin!

  SvaraRadera