tisdag 14 juli 2009

Garnhärligheter

Som jag skrev i mitt sista inlägg, så har jag köpt garn :) Har låtit bli att berätta åt KM, han skulle säkert säga nåt i stil med att har du nu inte garn så det räcker?! Då med mitt eget garnförråd + garnstugans lager..... Men se nej kära KM, jag har inte tillräckligt!

Jag bestämde mig redan i början efter grundandet av garnstugan, att jag skulle satsa mer på lite ovanligare garn, alltå inte satsa på sånt garn som finns i alla supermarketar (börjar på N och slutar på OVITA....) Vara lite annorlunda, helt enkelt... Men deras höstnyheter är alldeles underbara!! Jag bara dreglade i garnslådorna som kom till jobbet (mitt "riktiga" jobb) igår! Vilka färger och vilka kombinationer! Garnet jag köpte heter Puro (bäck på svenska) och färgen heter Ruska (finns det nån översättning till svenska?? Tror inte det...) Meningen är att jag ska sticka en halsduk av det här garnet, modellen hittade jag i senaste Novita tidningen. En fullkomlig fullträff vinterns tidning!! Massor med fina modeller, jag kommer åtminstone att sticka en kofta i Puro garnet ännu... Plus en massa annat ;)


Puro-garnet påminner om Noro garnet jag köpte i förra veckan... Noro garnet ska omvandlas och bli sockor, har jag tänkt. Släta sockor utan mönster. Tror jag ska försöka mig på en tå-upp version, för att få använt allt garn. Har nån tips på ett bra grundmönster i denna teknik??


Min Lenpur linen kofta ligger på tork/blockning i badrummet ännu. Tar tydligen länge att torka... Får lov att höja temperaturen på golvvärmen till i natt... Bilder utlovas sen när den är torr...

Nu ska jag göra mig beredd att ta emot en nerdränkt hund ur duschen. KM har tvättat henne och det faller på min lott att föna och borsta henne torr. Hon tycker inte riktigt om det här, så det blir att bita ihop och göra det snabbt... Sen hoppas jag på lite sticktid, trots en ledig dag idag så har jag inte hunnit sticka en endaste maska! Massor av ärenden på stan + jobb här hemma. Sonen har klippt gräsmattan för första gången (han sparar ihop till en laptop och är nu 60 € ifrån, så har blev rent ut sagt glad över förtjänstmöjligheten :)) och dottern tvättade min bil, allt för en 10 €... Jag "vaktade" barnen hela tiden, passade upp och lärde. Riktigt roligt, faktiskt :)

4 kommentarer:

 1. Ihania on nuo uutuuslangat...kun vaan ehtis neulomaan niitäkin joskus.

  Ihan nettisanakirjasta tarkistin, ei ollut ruska-sanalle muuta käännöstä kun höstens färg.

  SvaraRadera
 2. Här finns mönster på sockor stickade från tån och upp
  http://www.wermland.nu/Stickning/
  titta i högermarginalen

  SvaraRadera
 3. Vad många vackra garnnystan o fina saker du gjort !=)

  SvaraRadera
 4. Hittills har jag låtit bli att köpa de nya garnerna. Men i8 måndags då vi kom från Ekenäs var vi in via Robin Hood, som hör till Tokmannikedjan och där stod jag och "hiplade" på de nya garnen. Det var tur att det finns en stor skylt, som talar om att där är videoövervakning, annars hade jag nog strukit nystanen mot kinden. Oj, så ivrig och inspirerad jag blev. Men jag var verkligt karaktärsfast och tog bara ett nystan Saana och ett Rose mohair. Det var väl duktigt gjort av mig? :)

  SvaraRadera