onsdag 8 juli 2009

FO och UFO

Först ut är min kortärmade kofta i Lenpur linen. Så här med facit i hand, borde jag ha lagt mer tid åt att tänka ut hur sidosömmarna kommer att se ut... Jag borde ha haft 5 aviga maskor i vardera sida, nu har jag en rät maska (förutom kantmaskan) som gör att sömmen i sidan inte blev fullt så snygg... Men jag börjar INTE repa upp, den är som den är :) Skön och behaglig är den!! Nu ska jag skaffa knappar (de som jag hade hemma, som färgmässigt skulle ha passat, var för små) och sen blocka koftan. Mönstret har jag tagit från Ullaneule...



Garn: Rowans Lenpur linen


Åtgång: Ca 360 g


Stickor: 4,5 mm


Mönster: Se ovan :)



Jag har också en sockstickning på gång. Jag stickar i Shibui knits sockgarn, färgen heter Wasabi. Randningen blev lite annorlunda än jag hade trott, men det här är också ok :) Mönstret heter Pinja, finns här (pdf-fil). Mönstre är superenkelt, sockan sitter perfekt på foten!! En liten bit har jag kvar, sen är det dags för tå-avmaskningar... Plus den andra sockan :)



Nu ska jag göra mig klar för dagens marknad. Jag hoppas på uppehåll och styr därför mot Nykarleby och föreningarnas sommarmarknad... Ha en bra dag!!!

2 kommentarer:

  1. Nätti tuli neuleesta!! En minä nää mitään vikaa.... ;-)
    Sukan värit menee kyllä jännästi, saa nähdä millainen toisesta sukasta tulee, jotain viidakkomaista tuossa värityksessä on....
    Mukavia markkinoita, toivottavasti on parempia kelejä!!

    SvaraRadera
  2. Snyggt! Och så duktig du är. Själv börjar jag på nya alster hela tiden och de gamla har en tendens att bli liggande. :)

    SvaraRadera