onsdag 2 juli 2008

Blocka??

Har en fråga ang. blockning... Ska ju så småningom blocka Candle flame sjalen och nu ville jag kolla med er hur pass mycket ni blöter ner era alster innan blockning?? Räcker det med att man sprayar med en duschflaska eller ska man riktigt blöta ner alstret under rinnande vatten??Kan knappast tro det senare... Lämna gärna en kommentar så hjälper du mig!! Tack! :D

4 kommentarer:

 1. Joho! Jag blöter så det plaskar i badrummet! ;-) Blöter igenom, kramar ur och lägger handdukar närmast som får suga upp vätan.

  Men det beror kanske på hur mycket blockningseffekt man är ute efter. Är det bara en liten uppsträckning så kan kanske sprejflaska räcka. Har man stickat för liten sjal så kan det nog krävas lite mer fukt för att den ska ändra form...

  SvaraRadera
 2. Hej
  Jag blöter ner mitt sticke rejält också , de får ligga i blöt en stund, sen kramar jag ut de, rullar in de i en handduk och trampar på de, sen börjar jag nåla.

  Lyxig matt-tvätt ni har hos er.

  Ha de gott på dej.
  Eva

  SvaraRadera
 3. Grattis Mikaela- det var du som vann :)

  Lena

  SvaraRadera
 4. Det beror lite på vilken typ av stickning det är tycker jag. Oftast blöter jag ner ordentligt, dvs doppar ner i vatten. Sedan lägger jag in det stickade i en handduk och pressar ut så mycket vatten som möjligt utan att vrida handduken. För en sjal skulle jag nog göra så. När jag blockade koftdelar (som hade ganska "rätt" form redan) senast nöjde jag mig med att nåla upp dem först, och sedan spraya med vatten.

  SvaraRadera