söndag 20 december 2015

Tjugonde december

Det drar ihop sig, nu är julen nära...

Idag har vi städat lite, handlat mer och vilat mycket. Jag har gjort kålrotslådor och pepparkakor. Jag köpte färdig deg på ett lokalt bageri, vet av erfarenhet att deras pepparkakor är goda. Sparade således lite arbete åt mig själv.
Jag har stickat klart min julkula som jag började på igår, julkulan Bård (klicka på länken så kommer du till mönstret, bara att ladda ner som ett "god jul" från mig ). Efter att mönsterdelen var färdig valde jag att blöta ner den och blocka den, med stickorna i stickningen. På morgonen var jag nöjd över detta, mönstret blev mycket bättre så. Kulan är alltså färdig men jag har inget foto på den än. Tänkte att jag lägger upp den på onsdag, sen när vi tagit in julgranen.

Men till dagens bakning... Ja, det går ju inte alltid som på Strömsö vet ni ju... Första plåten blev... ska vi säga, välgräddade.

Det luktade brända pepparkakor i hela huset hur länge som helst. Lite synd för doften av de plåtar med pepparkakor som följde, och lyckades, försvann lite. Men nåväl, två burkar är nu fyllda, redo för julmys!


Ni minns i början av min julkalender berättade jag om det bakbord som pappa gjort åt mig. Jösses, att jag inte bett honom göra ett tidigare! Så himla smidigt! Jag berättade åt honom att jag ville ha ett bakbord som påminde om min gamlafarmors bakbord i storlek. Att han sen kom ihåg hur kanterna var utsirade och gjorde mitt bord likadant, det var som grädde på moset (eller kristyren på pepparkakorna) :)

Om du bor i trakterna av Nykarleby-Jakobstad och tycker att du också behöver ett dylikt suveränt bakbord så har han material till ett bord ännu. Bara meddela mig genom att kommentera på det här inlägget så fixar vi det!

Edit... När jag publicerade det här inlägget såg jag att det här är inlägg nr 900! Wow!

2 kommentarer:

  1. Vill jättegärna ha ett bakbord! Precis vad jag saknat. H. Mikaela

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men så praktiskt att jag då har ett att förmedla ;) Skickar meddelande åt dig på facebook! :)

      Radera