söndag 1 november 2015

Så var dom tolv

Antalet stickade sockor under 2015, vill säga. Det trettonde paret är redan påbörjat.


Det här är sensation, jag har på ett halvt år stickat 2 par sockor åt maken! Så glad att han vill att jag ska sticka sockor åt honom, ännu gladare då han använder dom hela tiden. Får nog sticka fler åt honom...

Sockorna ovan är stickade av sk "marinerade garn", har haft dom länge i mitt garnskåp.

Garn: Katia Olé Socks Tribu (blå-melerade) och Superba klassik 6-gädig (det svarta)
Stickor: Knit pro dpn's 2.5 mm
Mönster: Bassockor
Åtgång: 75 g
Övrigt: Par nr 13 i sockmutmaningen att sticka 15 par sockor under 2015


Nästa par är ett par sockor åt mig, startade från tån upp. Garnet köpte jag i veckan när jag besökte Vörå handarbetsaffär i Vasa. Lila är en färg jag inte har i min garderob men fastnade för den här färgen, den är så fin! Stickade fram tills jag skulle börja öka för hälen i går, men där tog det stop i att förstå mönstret (Brainless socks). Trots namnet får jag nog allt tänka till lite ;)

Ha en fin söndag go vänner!2 kommentarer:

  1. Så kul med sockor! Har stickat flera hjärnlösa sockor och tycker att de har en snygg lösning. Du knäcker säkert beskrivningen. Håller med om att garnet är vackert!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Jag läste lite om det här mönstret på Ravelry, det verkar både vara direkta fel i mönstret plus att andra också haft problem att förstå. Nåväl, jag ska på stickläger till Sverige på torsdag, packar med även denna stickning i hopp om att nån där ska förstå bättre än jag :)

      Radera