lördag 12 september 2015

Bello

I våras på sticklägret köpte jag garn till två tröjor av Ann-Britt. Bägge färgerna är så djupa, innerliga och underbara! Härvorna har gottat till sig i mitt garnskåp i nära på ett halvår, nu var det äntligen dags att sätta stickorna i ett av dom!Jag nystade upp bägge härvorna och provstickade i det gröna. Tätheten avvek med ½ maska så det gröna fick bli mitt garn till tröjan Bello av Joji Locatelli. På Ravelry gågår en KAL (Knit Along) med hennes mönster, jag deltar med bland annat denna tröja. Om tiden räcker till ska jag också sticka en Dragonflies jumper...

Tröjan är genialt designad med förkortade varv i nacken. Garnskålen i bild har jag köpt på Nykarleby hemslöjd, den är gjord utav en bekant till mig, Solveig. Och garnet, detta garnet! Varje maska är som en dröm, silkeslen, tydlig och vacker. Jag älskar resultatet!!Att titta på tv på kvällen samtidigt som jag stickar flätor, hur enkla dom än må vara, kan leda till detta... Ca 3 cm efter en felsvängd fläta märkte jag misstaget. Att riva upp varenda maska fram till detta fel kändes inte okej så jag rev bara upp de 9 maskorna som gör flätan. Lite nervös var jag allt..
Med tungan rätt i mun redde jag upp misstaget, wohoo! Att jag sen upprepade samma misstag och fick riva upp ska vi inte tala om... Dom fina markörerna med ett M har min vän Mary gjort.Ja, jag älskar verkligen allt med denna stickning! Raglanökningarna på vardera sida om resårpartiet följer med neråt i sidan av tröjan, en vacker detalj! Ökningarna under armen stickas avigt vilket också är jättesnyggt. Nu har jag nån cm kvar och sen börjar nästa designmoment, spännande!
Om du också, precis som jag, blev kär i dessa garn så kan jag berätta att Ann-Britt har webshop var du kan beställa hennes handfärgade juveler. Vill du inte beställa via nätet så tycker jag att du ska komma till Pörkenäs på stickläger 24 - 27.9.2015, Ann-Britt kommer nämligen att ha med sig sina garn till försäljning då! Det har kommit några avbokningar till lägret som gör att vi nu har 5 platser lediga så ännu kan du anmäla dig! Priset för hela helgen, torsdag-söndag, är 200 €. Bara hör av dig om du har frågor! Anmäl dig, eller fråga mera, på adressen sticklager@gmail.com :)

4 kommentarer:

 1. Garnet ser fantastiskt fint ut!! Och tröjan med, fint med fläta. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är helt underbart det här garnet! Det innehåller lite cashmere vilket ju förklarar saken ;) Färgen är mitt i prick också, #finastefärgen :) Flätan är enkel men fin ändå, tycker jag :)

   Radera
 2. Håller med om att garnet ser fantastiskt ut och även modellen. Får nog kolla lite på Ravelry. Så skönt att du fixade flätan utan att repa upp allt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara man vågar släppa ner alla maskor så går det ganska enkelt att fixa till felet :) Jag gillar Jojis designer, har fler utav hennes plagg som väntar på stick-tur :)

   Radera