torsdag 3 april 2014

Blommigt och randigt

Enligt bloggen är detta projekt, som nu äntligen är avslutat, hela 3 år gammalt... Jag började virka dessa afrikanska blommor utan av riktigt veta vad det skulle bli utav dom. Sen när överdraget på en knapp på ett dynvar/kuddöverdrag/örngott gick sönder blev det naturliga valet att göra ett helt nytt! Byta knapp, nä, det vore för enkelt. Så jag virkade afrikanska blommor...


Sen när jag kommit så långt att jag hade tillräckligt med blommor för att täcka framsidan på kudden, då tog det stop. Jag hittade då ingen beskrivning på hur man virkar halva blommor. Projektet stoppades då ner i handarbetskorgen och glömdes bort.I somras, när jag var på stickläger till Fattigskogen, så hade Dödergök virkskola för Lisa. Det utlovades även en virkskola på Instagram, nåt jag satte bakom örat. För nån vecka sen städade jag ur flera utav mina "handarbetsgömmor" och då kom detta projekt fram igen. Dags att få det färdigt!
Med hashtagen #blomvirkskola på Instagram följde jag Dödergöks beskrivning och virkade de 4 st halva blommorna som behövdes.
Taadaaaaah!!

Dags att påbörja bakstycket. Jag hade nog av blommorna och valde att ha en baksida virkad utav stolpar, i olika färger.Jag improviserade nån sorts knappöglor...
Och så efter 3 års väntan, tadaaaaah!!!


Jar är supernöjd! Det blev inte som jag hade tänkt, det är slarvigt hopsytt här och där, men jag är nöjd i alla fall. När jag senare i vår byter om till vita överdrag i soffan, då kommer kudden att passa in ännu bättre :)

Jag har använt virknål nr 3 till bakstycket, minns inte vad jag har använt till blommorna. Garnet jag har virkat i är härliga Catania, finns i massor med fina färger.

11 kommentarer:

 1. Underbart fin - älskar färgerna! Jag ska absolut följa din blogg :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, så glad jag blir! :)

   Radera
 2. Wow super läcker! /Veronica

  SvaraRadera
 3. LallaGunilla3 april 2014 22:10

  Den är jättefin. Härliga färger och så knapparna ... dom gillar jag skarpt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Knapparna blev pricken över i:et :)

   Radera