söndag 1 september 2013

Sockor

Sockskörden har börjat idag. Första året på många år som jag inte är med. Sockor stickar jag nu som då, oavsett skörd eller inte. Här följer två par som jag stickat, med början i juni under sommarnattens dårskap.

Första paret ut är ett par skaftlösa sockor som jag stickat i ett Regia garn, Designline by Kaffe Fassett. Jag satte upp maskorna för dessa sockor den 13 juni, projekt 13 i sommarnattens dårskap. För en vecka sedan fick jag dom färdiga.

Andra paret är stickade i Fabel, enligt eget mönster. Garnet har jag fått av underbara Dödergök, min stora idol och nyfunna vän som jag saknar varje dag. Projektet var det femtonde i ordningen, dessa har varit färdiga sedan 1 juli men inte blivit bloggade än.

Ännu har jag in Vitamin D att visa er. En kofta som jag verkligen älskar och kommer att sticka fler utav, mönstret är bara så fint! Sjalen Marin, som jag skrev om i förra inlägget, rev jag nyss upp. Jag hade svårt att fatta mönstret, det var så rörigt skrivet. Första halvan av mönstret fanns skrivet på ett papper, diagrammet på ett annat, som inte innefattade alla maskor. Jag läste runt på Ravelry och kunde konstatera att flera tyckt det samma som jag. Inte heller verkar garnåtgången stämma, många blev tvungna att köpa mer garn för att få sjalen färdig. Så jag letar vidare efter ett mönster att använda till mitt ljuvliga Donegal-garn.

1 kommentar:

  1. Å vad du är fin! Saknar dig med! Kraaaaam! (Självklart är sockorna också fina.)

    SvaraRadera