tisdag 19 februari 2013

Mer om sticklägret...

Jag har fått en del frågor kring eventuella kurser och workshops under sticklägret. Det är ju tyvärr ganska begränsat med tid iom att det bara är från fre-sö...

På fredag möter vi upp på eftermiddagen, kring 16-tiden. Då har vi tid att inkvartera oss i stugorna. Vid lämplig tid dukas sen middagen upp i restaurangen Himmeli, närmare tid meddelas senare. Efter middagen tar vi itu med stickandet, om vi inte gjort det redan ;)

Vi sitter i vår stickstuga och stickar, den ligger på en lite ö nån meter ut på sjön. Nära till restaurangen och nära till våra stugor. När man inte orkar sticka mer, ja då får man gå och lägga sig. Ingen vaktar, ingen bestämmer, man gör helt som man själv vill.På lördag vaknar vi till gemensam frukost. Efter frukost stickar vi, samtidigt har jag planer på att hålla en workshop, för den som så vill, om hur man stickar sockor från tån och upp. Vi funderar även över tekniken att sticka en kofta uppifrån och ner, hur man ska gå till väga för att räkna ut rätta maskantalet osv. Den här workshopen kostar inget extra, den ingår i priset :)

Vid lämplig tidpunkt häller vi upp förmiddagskaffe i vår stickstuga. Mitt på dagen ungefär tar vi lunch i restaurangen. Sen tillbaka för att sticka :) Vi kan fundera vidare på förmiddagens tema. Vi stickar fram till eftermiddagskaffet och senare även middag. Ännu finns det tid att sticka efter middagen. Sova? Måste man det? ;) Återigen, var och en gör som den vill, den som är kvällstrött går och lägger sig när så önskas.

På söndag börjar vi naturligtvis med frukost, sen stickning, stickning... Kaffe finns i stickstugan. Mitt på dagen äter vi lunch, efter det är det dags att så småningom börja packa ihop. Vi får återkomma med tid när vi ska ha stugorna tömda.


Man behöver inte ha lakan eller handdukar med sig, detta finns på plats. Vi lämnar stugorna i samma skick som när vi kom dit, vi hinner ju iofs inte vara i stugorna, vi stickar ju hela tiden! Det finns en promenadstig som går runt sjön, om man vill ut och röra på sig mellan varven.


I skrivande stund finns det 5 platser kvar till lägret. Inkommande helg har Hufvudstadsbladet en artikel om lägret, informationen sprids över hela landet! :) Detta kan leda till att många intresserade hör av sig så vänta inte med att boka in dig på vårens skönaste, mest avkopplande och härligaste helg!


Hela helgen kostar totalt 300 €. När man fått en plats på lägret, och när vi vet att lägret har tillräckligt med deltagare, skickas en faktura på en reserveringsavgift på 100 € till deltagarna som ska betalas inom en vecka. Resterande summa, 200 €, ska sen betalas senast den 29.3.2013. Garnstugan kommer att finnas på plats så det går bra att inhandla garn, mönster, stickor och tillbehör :)

4 kommentarer:

 1. Härligt att du också ska till Fattigskogen!
  Ska bli så kul!
  Måste säga att man blir väldigt frestad att komma till Finland också när man läser dina inlägg om lägret...men det är nog stor risk att jag får byta hemadress om jag bestämmer mig för att jag ska på ytterligare ett läger ;)

  SvaraRadera
 2. Vore sååå roligt om du kunde komma Ann-Britt :) / Mikaela

  SvaraRadera
 3. Tack! Hoppas ni får det toppen också!
  Lokalerna ni ska vara i är ju underbara!

  SvaraRadera