söndag 3 februari 2013

Gratitude

Enligt Ravelry påbörjade jag denna stickning vintern 2011. Varför jag inte stickade den klart då, det minns jag inte. Ravelry kan också berätta att jag i oktober 2012 tog fram stickningen igen (vad gjorde man innan Ravelry?). Igår tog jag stickningen med mig till jobbet och stickade där lövbården klart, så när som på 3 löv.

Idag fick jag den färdig :) Eller ja, avmaskningen är kvar, den tar jag itu med nu :)
Sjalen jag pratar om är Lisas ljuvligt vackra Gratitude. Föll för mönstret genast hon släppte det. När en god vän till mig besökte mig sommaren 2011 och gav mig det här garnet, sparade jag det tills jag hittade just det rätta mönstret att sticka med garnet. Jag var med i ett gäng som 2010, eller var det rent av 2009, deltog i Seinäjokis handarbetsmässa för att berätta om stickbloggar och webshops och där var bland annat Heli med. Kändes som om jag träffade min syster! Så otroligt varm, öppen, trevlig, härlig var/är hon! Efter att ha känt henne i 5 minuter, visste jag att jag fått en vän för livet.

Så kombinationen garn av kär vän och mönster av lika kär vän, då kan det inte bli annat än kanon!

3 kommentarer:

 1. Tosi hyvän näkönen tuli huivista! Jaa-a.. Toiset ne osaa käyttää Ravelryä kaikkeen ihanaan ja mä en tuu sen kans ollenkaan toimeen.. Mä en tiiä oisko se sitten siks, että mun englanninkieli ei vaan kertakaikisesti riitä..

  SvaraRadera
 2. Huivin ohje tulee pian nettikauppaan lähellä sinua, myös ruotsiksi ;) Yhdessä selvitään varmasti! / Mikka

  SvaraRadera
 3. Kaunis huivi! Lanka sopii hyvin tuohon malliin. Tekotapakin on hieman erilainen kuin niskasta aloitettavat kolmiohuivit.
  T: Sny

  SvaraRadera