lördag 9 januari 2010

Många fo:n??

Jag satt och stickade på min Plain & simple igår, kom upp till ärmhålen då det var dags att sätta upp halva antalet maskor på en tråd för att sticka resp. fram- och bakstycket skilt för sig... Återigen märker jag att mina Knit pro kablar är nån annanstans förutom i färvaringspåsen till dem... Kan inte begripa var?! ;) Nå, det är väl bara att räkna antalet fon:n som finns utöver huset, där finns nog alla mina kablar. Jag orkade inte igår, ville hellre sticka, men idag (om jag hinner) har jag tänkt plocka fram alla fo:n ur alla skrymslen och vrår och se om de får leva vidare eller om de möter domen och blir rippade... Jag hade beställt Cookie A:s bok Sock innovation, som kom igår, och nu vill jag ju sticka sockor! Men jag lovade mig själv att jag inte påbörjar en stockstickning till innan jag får nåt annat klart. Så det är bara att ligga i och färdigställa, med andra ord...

Nu ska jag sätta mig och sticka en stund innan familjen vaknar. I eftermiddag kommer mina 4 bästa vänninor hit på kaffe, ska bli så härligt att träffa dem igen :) Måste hitta på nåt gott att laga till dem, har ni nån god (he he) idé??

1 kommentar:

 1. En pensionärskaka, kanske? Mycket god! (Kallas också Sverigekaka ibland.) Luftig sockerkaka med fyllning, helt enkelt.


  Ingredienser
  3 st ägg
  3 dl strösocker
  1 dl kokande vatten
  3 dl vetemjöl
  2 tsk bakpulver
  Fyllning:
  125 gram smör
  1 dl mjölk
  3 msk vaniljsocker

  Gör så här:
  1. Vispa ägg och socker poröst.
  2. Rör ner kokande vatten, vetemjöl och bakpulver.
  3. Töm smeten i ev smord och bröad form. Grädda i 175° i ca 40 minuter.
  4. Fyllning:
  5. Smält smöret - tillsätt mjölken och koka häftigt i 2 minuter.
  6. Rör ner vaniljsockret.
  7. Dela kakan direkt efter du tagit ut den ur ugnen.
  8. Töm den varma fyllningen på båda delarna och tryck sedan ihop delarna.
  9. Sikta florsocker över kakan innan den serveras.

  SvaraRadera