fredag 17 juli 2009

Semester och djup oro

Nu har jag min äntligen min efterlängtade semester!! Som Anna brukar skriva varje fredag: Wo hoo!!

Tyvärr är jag extremt förkyld så det tar bort lite av glädjen :( Jag har gått och varit mer eller mindre förkyld sen maj nu, så på väg hem från jobbet idag ringde jag och bokade tid till läkaren... På måndag ska jag dit och hoppeligen tar de allergitesterna då. Min största oro och skräck är att jag ska få veta att jag blivit allergisk mot vår hund Vilma..... Bara det att se orden nerskrivna, gör att tårarna börjar rinna... Jag vet ju inte ännu vad det är jag reagerar på (om jag ens reagerar på nåt, kanske jag bara är förkyld??), men oron finns där i alla fall. Jag har på flera håll hört att det varit en extremt svår vår och sommar för allergiker, många reagerar som inte gjort det tidigare... Just nu lär det vara Timotej som blommar... Så jag korsar fingrarna och hoppas att jag har fått "hösnuva", nåt annat går inte att tänka... För vad gör vi om jag är hund allergiker?? Vår älskade lilla Vilma, som är som ett tredje barn åt oss... Jag kan inte tänka mig att vara utan henne!! Usch, så jobbigt...Har du erfarenhet av allergier?? Vet du kanske nåt som skulle lugna ner mina nerver lite?? Allt tas gladeligen emot, gärna dock bara positiva saker, negativt orkar jag inte ta emot tror jag... Vad jag skulle må bäst av att få höra att jag inte kan bli allergisk för hundar så där plöstligt... Från att ha varit icke-allergiker i 34 ½ år till att helt plötsligt reagera på en hund som dessutom ska vara en allergihund??Ursäkta att jag vräker ur mig det här här... Idag av alla dagar, när jag borde vara happy happy happy för semestern! Tror inte jag riktigt kan gläda mig för semestern nu, först efter jag har fått testsvaren...

Nu ska jag krypa upp i soffan med mitt honungste och tycka synd om mig själv. Sticka lite på min sommar FLS om jag orkar... KM har åkt iväg till sin morbror över helgen, så jag är ensam hemma med barnen. Det betyder att jag är ensam, barnen är ute och leker... Men Vilma håller mig sällskap... Njut av fredagen kära vänner!!

8 kommentarer:

 1. Om du känt av det sedan maj så tror jag att det snarare är pollenallergi än pälsdjursallergi.

  Och om det nu skulle visa sig att du är pälsdjursallergiker så behöver det inte vara kört - min pappa var pälsdjursallergiker i tjugo år men kunde tack vare medicinering ha både katt och hund ändå. Dessutom: För ungefär tio år sedan försvann hans allergi, och han är helt besvärsfri.

  Och... Om du är allergisk mot pollen kan du bli lite överkänslig mot pälsdjur, men inte märka av det annat än under sommaren.

  Så det finns flera bra lösningar, även om du är allergisk.

  Jag håller en tumme för dig!

  SvaraRadera
 2. Tack snälla Fosco för din uppiggande kommentar!! Jag blir så glad av att se att det fortfarande finns hopp :) Plus att jag nyss var in till handarbetsaffären för att köpa knappar... Försäljaren menade också att det troligen är nåt pollen jag reagerar på, plus att en kund berättade att hon varit precis likadan som jag i somras. Efter en dunderkur med c-vitamin försvann hennes besvär!! Så nu äter jag c-vitamin som tokig i hopp om att det ska hjälpa :) Tack än en gång, snälla du!! / Mikaela

  SvaraRadera
 3. No voi että...toivottavasti asiat menevät parhain päin että et ole allerginen Vilmalle. Minäkin olen koivulle ja pujolle allerginen, oireita on ollut lääkityksestä huolimatta, muttei niin pahoja kuin viime kesänä...silloin jouduin hommaamaan ihan astmapiipun, kun ei normaali lääkitys auttanut enää....
  Pidän peukkuja, että saat apua lääkäristä!

  SvaraRadera
 4. Kan det vara Pollen !
  Är inte din hund en sådan som inte fäller så mycket.

  Hoppas för din skull att det är Pollen, Det dras jag med hela sommrarna,det är olika efterom
  olika gräser/träd blomma.

  Håller tummarn !

  SvaraRadera
 5. Ja, det låter mycket mer som pollen och sommar med gräs och allt som finns.. t.-o.m algblomningen har varit mycket värre i år, och jag var själv väldigt sjuk i april, maj, mycket mer än andra år..

  jag pratade med min läkare som sa att detta året är värre för alla med allergi av någon mystisk anledning.. jag är helt säker på att klimatförändringar, miljön och dålig mat gör oss bara ännu sjukare..

  Prova en tablett Kestine dagligen mot allergi.

  Prova mat med lite kolhydrater ett tag, LCHF, om du kan, det har hjälpt många bli av med allergi och klåda m.m..

  Wilma är ju jättesöt! jag var granne med en underbar Bichon ett tag som tyvärr är i hundhimlen idag, men den rasen är fantastisk och som du säger blir man inte allergisk mot den.

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Första gången jag besöker din blogg, läste Monicas blogg & tänkte jag skulle titta förbi - allergier har jag koll på!
  Alla fyra barnen, jag, maken, pappa, mor, mina syskon är allergiker. I någon form. :)
  Först: jag tror också att det är pollen. Det har varit ett extremt år och det är mycket vanligare att man utvecklar pollenallergi i vuxen ålder än mot pälsdjur.
  Gör som Monica sa- testa Kestine (utan tvekan den bästa allergimedicinen).
  Sen lite om pälsdjursallergi:
  om du utvecklat pollenallergi kan din kropp skena så att du även blir känslig mot din hund längre fram. Men! Du är vuxen, du kan ju själv välja. Om det skulle visa i ett test att du är hundallergiker behöver det inte alls betyda att ni måste ta bort Wilma.
  Allergimediciner idag är effektiva och du kan själv underlätta genom att t.ex städa oftare, kanske undvika att Wilma sover i din säng, tvätta händer oftare osv.
  Det värsta som kan hända om du lever med hund som allergisk är att du utvecklar astma. Men vet du, det är också överkomligt! :) i ditt fall tror jag fasan över att mista lilla vovven är värre! :)
  sen det här om allergihund. Det stämmer att många allergiker är mindre känsliga mot pudel. Men tyvärr skiljer det enormt mellan hund-individ. Dom är liksom personliga där också :) det är inte heller själva håret man är allergisk mot, allergenet finns i huden och saliven. Hundrasen som är värst för mig är kinesisk nakenhund!!!
  Blev långt det här! Men jag vill verkligen lugna dig, det är ingen som helst fara för att ni måste lämna bort er vovve! Mediciner finns och dom hjälper bra. Mina föräldrar har också hund trots allergi. Jag är tokig i deras lilla Dimma och kelar jämt och ständigt med henne. Dom kliande utslagen och ögonen spelar ingen roll- det är värt det och det går över! Under pollensäsongen triggar hon även min astma, men då får jag helt enkelt ta lite extra medicin innan jag gosar med henne. Svårare än så är det inte!
  Lycka nu till och oroa dig inte mer. Njut av semestern istället!

  SvaraRadera
 7. Hejsan! Jag läser Din bogg för första gången.. och jag vill tala om för Dej att en kompis dotter har en massa djur och hon är hyper allergisk ... bla. 5 katter men hon lär ta en speciell spruta om året ... så hon klarar alla djuren ... Jag ska försöka ta reda på vad för spruta hon får ... så ska jag skriva det till Dej... Så ge inte upp... Kram, från en stor djur älskare ... / Elle

  SvaraRadera
 8. Hoppas att det fungerar bra för dig än så länge. Jag har varit med om samma sak som dig. Mitt svar till dig skulle bli alldeles för längt att skriva här, så jag skrev det som ett inlägg på min egna blogg;
  http://kattqarina.blogspot.com/
  Ska bara säga att allt gick bra för mig! Jag hoppas det gör detsamma för dig!!

  SvaraRadera