söndag 10 maj 2015

Mini-KAL

Länge har jag velat sticka denna kofta men aldrig kommit till skott. Jag är mycket känslig mot garn som är stickiga som kliar och pickar på mig. Denna kofta är stickad i ett ullgarn som ser ut just så, stickigt. När jag sen på Instagram såg en kofta stickad i Line föll jag som en fura. Tätheten i mönstret och på garnet är densamma så det var bara att plocka fram Line och sätta igång! Jag var duktig och stickade  två (!) provlappar, kom fram till att jag måste gå ner lite i stickstorlek för att få rätt maskantal. Jag stickar med stickor nr 3.75 mm istf 4 mm.
Jag vet att min mamma länge sökt efter ett mönster på en kofta hon vill sticka. När jag bestämde mig för denna skickade jag bilden på koftan åt henne, nu stickar vi samma kofta båda två, det blev en liten mini-kal (knit-along)!


Koftan vi stickar är alltså Siri. Jag har kommit så pass långt att jag har delat av för ärmarna. Jag älskar hur maskorna ser ut, det fyller på nåt sätt ut så bra. Mitt högra lillfinger tar stryk däremot, vet inte hur jag håller handen så att jag får en blåsa på insidan av fingret...


Nu ska jag spendera förmiddagen av den här söndagen, som i Finland är morsdag, stickandes på denna kofta för att sen åka till mina föräldrar och fira världens bästa mamma. Ha det så bra, 'til next time!


4 kommentarer:

  1. Mulla aukes tuo oikean pikkusormen sisäpuoli taas :(... Syytin lankaa, mutta tänään tajusin, että taitaakin syy olla siinä, kuinka kutoessa sukkapuikoilla mulla aina hinkaa yksi puikko tuota sormea.. Pirullista!

    Mutta teidän takeista tulee tosi kauniit! <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Yritin eilen kun neuloin, pitää lankaa toisella tavalla oikeassa kädessa, vaan ei onnistu. Syy ei ole langassa minunkaan kohdalla, tulee melkein aina tuo rakko vasempaan sormeen.

      Kyllä tämä on niin ihana ohje, takista tulee varmasti yhtä ihana :)

      Radera
  2. Hei. mistä tuon siri-villatakin ohjeen saa?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag liikutat hiiriä Siri-nimen yllä huomaat, että painamalla sitä pääset Ravelryyn, missä voit ohjeen ostaa :)

      Radera