tisdag 7 april 2015

Den bistra sanningen

Jag drabbas allt som oftast av startisis vilket resulterar i många projekt samtidigt. Ibland gör jag ett ryck och gör klart, ibland gör jag som idag och river upp.

Bilden ovan, från vänster uppifrån:

1. Limegröna/vita halvvantar. Påbörjade under vårens stickläger 2014. Om jag bara minns hur jag stickat den första så ska dessa bli färdiga.
2. Grön socka, Hermiones socks. Påbörjade när jag satt på flygfältet och väntade på att Lisa skulle komma på stickläger 2013. Tveksamt om jag gör klart, dom får ännu vänta lite.
3. Hia, mitt eget mönster. Gjorde första sockan, gjorde mönstret och sen har sockan förblivit utan maka. Ska åtgärdas under 2015.
4. Vita handledsvärmare. Egentligen ska dom ännu få en detalj i form av knapp + band men tror nästan jag bara fäster trådarna så är dom färdiga.
5. Fan shawl, ska göras klart. Har inte många moduler kvar, hoppas garnet räcker.
6. Grön/vit randig sjal. Stickad under semestern på Rhodos 2013. Kanten blev för spänd så jag lade stickningen till sidan. Denna is no more.

Så utav 6 projekt rev jag upp 1.
Från vänster:

7. Beatnik-bakstycke. Mötte upprivningsdöden igår.
8. Kjol i Fabel. Ska göras klart.
9. Shetland lace triangle shawl. För små stickor, tror nästan jag river upp denna men ännu får den ligga i stickkorgen.

Rev alltså upp 1 projekt.Från vänster, uppe i bild:

10. Offe i Wollmeise. Ska def sticka klart, måste bara fundera om jag ska riva upp ärmen iom att jag stickat dom med mindre stickor än kroppen...
11. Peasy i Felted tweed. Rev upp, skulle inte ha hittat tillbaka i mönstret.
12. Offe i Baby alpaca. Rev upp, den blev för tunn och sladdrig.
13. Idûnn, har bara en ärm kvar + steek, ska göra klart.
14. February lady cardigan, rev upp.
15. Baby cables and big ones too, ska rivas upp när jag orkar ta fram nystmaskinen.
16. Surry hills, rev upp ärmen och ska riva upp resten när jag tar fram nystmaskinen.

Så jag rev upp 3 projekt, 2 st ska ännu möta samma öde. Kvar finns nr 10 och 13.

Utav dessa finns alltså 9 st projekt halvfärdiga i stickkorgen. Utöver dessa håller jag på med två st tröjor och en tunika/klänning. Har även två par sockor på stickorna. Och filten från ett tidigare inlägg. 15 st projekt är för mycket. Nu är det dags att lägga i en högre växel och göra klart!!

1 kommentar:

  1. Visst är det härligt att riva upp ibland, mindre stressande. Jag lider också av startitis ganska ofta, tex nu i helgen. Men jag har några stickningar jag väldigt gärna vill få klara så jag får nog gå tillbaka till dem.

    SvaraRadera