fredag 21 februari 2014

Grön vitamin

Min gula Vitamin D-kofta är ett utav mina absoluta favoritplagg, så himla användbar! Eftersom jag älskar grönt måste jag ju naturligtvis också ha en grön vitamin. Sagt och gjort, i lördags på stickmyset vid Juthbacka herrgård (nästa tillfälle 11.3 kl 18-20.30) stickade jag provlapp.Garnet är Aade lõng, ett estsniskt ullgarn, i en ljuvlig grön färg. Garnet har jag fått av en vän till mig, tusen tack än en gång Pia!

Jag har kommit igång med koftan, har stickat längre än bilden nedan, har gjort 4 hålvarv. Garnet är lite strävt att sticka men det lär mjuka upp sig när man sen tvättar plagget innan blockning.

Jag kommer att sticka lite kortare ärmar på denna, än vad min gula vitamin har. Den gula har ärmar som går strax över armbågen vilket gör att ärmslutet töjs ut när jag böjer armen. Den här ska alltså ha ärmar som slutar strax ovanför armbågen.

Jag har inte glömt tävlingen som jag pratat om tidigare. Det har bara varit så himla körigt och rörigt just nu, har inte orkat ta itu med den. Vinstgarnen har jag plockat fram dock, ska försöka få igång tävlingen i helgen...

1 kommentar: