söndag 15 december 2013

Wood hollow hat

Nu har jag stickat en mössa som jag ÄLSKAR! Garn + mönster = sant, definitivt!

Jag köpte detta garn på handarbetsmässan i Tammerfors i november. Nu när jag stickat i det kollade jag upp var jag får tag i mera garn, i flera färger, men tydligen ligger deras hemsida nere, typiskt. Tillverkare utav garnet är Sumitawa, ett företag som finns i Bolivia. Ursprungsbefolkningens alpakkauppfödare och producenter har gjort detta ekogarn som finns i många färger. Garnet heter kort och gott Alpakkavilla, dvs. alpackaull. Får skaffa mer utav detta garn nästa år på mässan, jag har sett dom där även tidigare år.
Ännu ska jag göra en tofs, sen är den helt klar. Mönstret är alltså Wood hollow hat utav Kirsten Kapur. Det finns ett par vantar i samma mönster, dom har jag stickat flera år sedan. Måste nog hitta ett nystan gult garn i mitt garnskåp för att sticka ett par matchande vantar också.


3 kommentarer:

 1. Vilka fin mössa du har stickat, fina du! Jag är också lite sugen på en sån till mig själv nu. I så fall kan vi matcha varandra ;) Kram

  SvaraRadera
 2. Himla snygg! Tror bestämt den där mössan hamnar i min to-do-lista! :D

  SvaraRadera
 3. Snygg gul igen!
  Jo, när jag doppat Dajm i choklad så har jag smält choklad i vatten bad, lagt ner dajmbitarna, rört runt lite, plockat upp och lagt på plåt och låtit svalna.
  Men oftast har jag penslat på choklad innan jag skurit upp Dajmen. Då blir det inte så mycket choklad på och lite mindre kladd. Lycka till!

  SvaraRadera