lördag 8 augusti 2009

Hemma

Nu har vi varit hemma en dag. Tvättmaskinen har gått sen vi kom hem, ännu väntar två lass tvätt på att maskinen ska bli tom. Vädret är perfekt för tvätt, det blåser lätt och är +25 grader i solen. Underbara sommar! Jag har suttit på terassen och fäst trådar på mormorsrtorna i dag, lämnade den sista tråden som jag sen syr fast rutorna med... Efter det placerade jag ut rutorna och kan nu konstatera att jag behöver cirka 25 rutor till. Så det är bara att virka på...
Jag testade också att sätta i en helblå ruta (den skulle sen komma antingen högst upp eller på andra varvet)... Skulle egentligen vilja ha en "tätare" ruta som jag sen skulle kunna brodera killens kommande initial i... Men jag vet inte... Vad tycker ni?? Ska jag hålla mig till grönt och vitt och inte blanda i blått?? Meningen är att jag ska sy en filt bakom för att göra filten varmare och tätare och gosigare. Kanske nåt fleecetyg? Får se vad jag hittar...Här kommer också några bilder från vår underbara semester!


Vilma är lite rädd för vattnet, men vill ändå ta sig en titt på vad som finns under bryggan...

Min väninna har en utsikt från sin bastu som gör vem som helst avundsjuk...


Samma utsikt över sjön Kuivajärvi (=Torrsjön)... Konstigt namn på en sjö...Tänk att ha ett så fint hus!! Utsikten över en sjö var ju inte helt fel... (Vet inte vem som bor här...)


Bilder på mina garnrelaterade inköp kommer i nästa inlägg :) Nu ska jag sätta mig under parasollet på terrassen och virka vidare :) Ha en skön kväll go vänner!!

6 kommentarer:

 1. Oh, la, la, va' snyggt det blir! Perfekt överraskning med den blå rutan. Blir pricken över i som drar till sig ögat. TA INTE BORT DEN!!

  SvaraRadera
 2. Eller sy ihop med quiltvadd och sidentyg på baksidan som täcke:)

  SvaraRadera
 3. Ja, du ska låta den blå rutan vara kvar - piggt! Fint blir det, fin idè med enfärgade rutor också!

  SvaraRadera
 4. Så snyggt att göra rutorna i bara två färger!
  Men avbrottet med den blå är rolig, men jag skulle nog göra den tätare så att det är lättare att brodera på.

  SvaraRadera
 5. Härliga semesterbilder.Visst är det en dröm med en egen garnbutik.Sen är det ju en fördel,på sätt och vis,att få ta över en befintlig butik.

  SvaraRadera
 6. Skippa den blå.
  Den är JÄTTE-fin bara i grönt och vitt. :)

  SvaraRadera