söndag 21 december 2008

Bråda tider

Har haft ett par stressiga dagar bakom mig... Fredagskvällen och början av natten spenderades på akuten i vår stad. Min gamla mormor hade kraftig yrsel och mådde illa så hon blev förd till sjukhuset med ambulans. Vid ett tiden på natten var jag hemma. På lördag morgon hade sonen julfest så det var bara att stiga upp och åka iväg. Efter julfesten fick jag veta att mormors läge hade förvärrats under natten så hon hade blivit förd till ett större sjukhus. Hon mådde lite bättre så hoppas hon får komma hem snart. Efter det for jag och gubben iväg på julshopping till Ylivieska. Vi hittade alla klappar minus en. Lite garn köpte jag också, ett 7 bröder Raita nystan och 6 nystan nåt akrylgarn som jag nu ångrar jag köpte. Vad ska jag sticka av det? Jag som inte ens tycker om akryl! Men de kostade bara 1 € nystanet så jag kunde ju inte låta bli ;) Får se om det blir vantar av dem, månne det skulle passa??

Sen då vi kom hem blockade jag den bruna candle flame sjalen (bilder kommer senare). Den blev mycket bättre och större efter blockningen, hoppas bara svägerskan kommer att bli nöjd! Jag stickade klart min gråa basker (den jag skrev om i förra inlägget), den ska nu blockas över en tallrik så blir den riktigt bra! Jag fick för övrigt en försändelse från Tinttamarelli i fredags, lite påfyllnad av Knit picks stickor + en härva supermjukt härligt brunt garn från Araucania (färgen jag köpte har tydligen tagit slut...). Ska försöka hitta ett mönster till en basker som skulle passa garnet, har ni nån bra idé??


I morse satte jag upp maskor för ett par sockor igen. Ska se om jag skulle kunna tänkas hinna få ett par sockor klart innan julafton?! Om inte så får min fd arbetskompis sockorna i efterhand :) Nu just ska jag ställa till med limpbakning. Ska baka limpor efter ett recept av min svärmor... Som jag saknar massor hela tiden! Är lite nervös hur första julen ska gå utan henne...

1 kommentar:

  1. Toivottavasti isoäitisi paranee pian ja pääsee kotiin joulunviettoon.
    Mukavia joulunaluspäiviä sinulle ja perheellesi!

    SvaraRadera