söndag 27 juli 2008

Stickningsproblem...
Har i tre dagar nu försökt mig på ett nytt stickmönster... Men inte på något sätt får jag maskantalet att stämma överens med mönstret!! Jag har stickat, rivit upp, stickat, rivit upp, packat undan, tagit fram igen, funderat, stickat osv. Ni fattar, va?! :) Så nu sket jag i mönstret och plockade fram ett nytt, detta löper betydligt mycket bättre! Mönstret, som inte blev till nåt, är på finska. Här följer en fri översättning om nån känner sig hugad att förklara även för lilla mig hur jag ska göra ;):

Storlek M: Sätt upp 125 maskor.

Första och sista maskan stickas rätt, denna maska räknas inte med i mönstret efter detta.

I storlek M: Sticka *3 rät - 7 aviga*, upprepa *-*. (Ok så här långt...)

Sticka på följande varv, efter kantmaskan, 5 rät, 3 avig - 3 avig - 5 rät, 3 avig - 3 avig och påbörja sen spetsmönstret efter diagrammet.

När stycket är 32 cm, påbörja resårstickning... Osv osv osv


Problemet är nu raden "Sticka på följande varv..." Jag begriper inte vad som menas!! Mönstret är indelat i fyra storlekar, XXS, XS, S och M. Jag skulle då alltså sticka storlek M... Så om nån klurar ut det där med räta och aviga maskor, lämna gärna en kommentar så behöver jag inte förkasta denna härliga tröja!!

1 kommentar:

 1. Första varvet:
  1 kantmaska + (3 räta + 7 aviga)x12 + 3 räta + 1 kantmaska 1+120+3+1=125

  Sedan börjar man med möstret (nu är man på rätsidan):

  1 kantmaska + 3 aviga + 6 x diagrammet + 1 kantamska 1+3+120+1=125

  Det är alltså tre aviga maskor mellan varje mösterrapport och ytterst.

  Hoppas det funkar nu.

  En sak till. När jag skrev ut mitt mönster från ullaneule, var det ett litet fel när man ska minska för halsen och axeln. Det ska stå 11 stället för 10 på ett ställe, men det är ganska uppenbart eftersom båda sidorna ska bli lika.

  SvaraRadera