söndag 27 november 2016

Adventsstickningar

Jag har påbörjat min första adventsstickning, ett par flerfärgsstickade sockor. Egentligen är inte detta det par jag hade tänkt sticka, men jag kunde inte hålla mig då jag såg första ledtråden idag.
I det här mönstret får man alltså en ledtråd varje advent, jag får med andra ord vänta på andra ledtråden en vecka nu. Jag övar upp min flerfärgsstickning, känner att kursen från sticklägret i november hjälper massor! Ett fel har jag i början av mönstret men det struntar jag i :) Ledtrådarna kommer på Annikas blogg, bara följ denna länk.
Sen kommer jag också att sticka två mönster till. Det var från det här mönstret som ivern föddes, Taimitarhan joulukalenteri 2016. Det är alltså en julkalender, en ledtråd varje dag! Helt toppen! Första december påbörjar vi sockorna, en rapport per dag och så har du ett par färdiga sockor på julafton! En ledtråd lär inte vara så lång, trots att det är fråga om knästrumpor. Jag ska före 1.12 dela på dom nystan jag har så att jag kan sticka bägge sockorna samtidigt. Mina sockor blir röd-grå. Jag hade ju tänkt att jag inte skulle sticka dom andra sockorna som hon ger mönstret till, men attans, måste ju sticka dom också. Dom andra stickas i Nalle, en färg, och innehåller flätor. Har inte bestämt färg ännu, kanske grå? Niinas kalender finns på Facebook, så vitt jag vet bara där, men sidan lär synas även åt de som inte är med i Facebook. Så tre par sockor i formen av två julkalenderar, underbart för en jul-älskare som jag!


3 kommentarer:

 1. Hej ! Jag tror du menar Taimitarhan joulukalenteri 2016 ! Beskrivn på julsockorna du skriver om liknar dem som jag ska sticka från den fb-sidan. Ska bli roligt att få nytt mönster varje dag. Hoppas vi verkligen får dom färdiga på julafton! och jaa, optimist som man är, ska sticka båda mönstren. Lycka till Du med ! Hälsn fr Lappfjärd

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, naturligtvis, skrev ju fel! Tack för att du rättade mig så kan jag rätta i texten också :) Lycka till med dina sockor!

   Radera
 2. Psst! Tack för länken till Annikas sida! Började leta bland 7bröder nystanen ��

  SvaraRadera