söndag 1 maj 2016

En ny garnvinda

För några veckor sedan såg jag på Facebook en häftig garnvinda. Bilden var från en sida som heter Ikea hackers. En bricka man kan snurra på och en kastrullocksställning var det enda man behövde, ja plus några skruvar. Jag skickade länken åt pappa och sa att jag vill ha en sån här :)



Redan samma kväll fick jag via Ikea-loppis på Facebook tag i brickan, men inte ställningen. En vecka senare var jag och dottern i Vasa på shopping då jag fick ett samtal från Haparanda. Min vän Gunilla, som vi inte har kontakt med så där varje dag, ringde och frågade om jag hade fått tag i ställningen. "Nej, inte än, hurså?", sa jag. "Jag är på Ikea i Haparanda just nu och tänkte att jag kunde köpa hem en sådan åt dig!", sa hon. Jag blev så glad för detta! Att hon där i folkvimlet tänkte, och framför allt kom ihåg!, att jag hade efterlyst denna! Några dagar senare så fick jag det lilla paketet hembärt, tusen tusen tack än en gång Gunilla!!

Förde så alla delar åt pappa och fick förklara vad det egentligen är jag ville ha. Han må tro att jag är lite småknasig som beställer blockningsunderlag för virkade rutor och garnvindor ;) Näh, tror å andra sidan inte det, han känner nog mig ;) Lite senare var den färdig, min garnvinda gjord med olika produkter från Ikea! Tadaaah!




Works like a charm :)

4 kommentarer:

  1. Vilken smart pryl :D Hur får du den att snurra?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Brickan går att snurra. På den övre bilden ser du att en av pinnarna är längre in än de andra, den snurrar jag på :)

      Radera
  2. Så himla fiffigt! Sånt gillar jag :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vet inte hur mycket jag kommer att använda den, men kul är den :)

      Radera