torsdag 18 februari 2016

Stickresan 19.3.2016

När stickkryssningen är bakom oss och sticklägret är några månader in i framtiden så måste vi hitta på nåt roligt! Lördagen den 19 mars drar stickgänget på garn- och stickresa! Vi åker med buss till Tapion lankatalo i Kauhajoki, med start kl 7:30 i Edsevö. Vi plockar upp stickentusiaster ända fram till Vasa och sen styr vi mot garnens förlovade land, eller butik.

Framme har Tapio lovat hålla kaffepannan varm åt oss. Vi har ordentligt med tid, ca 2 timmar, på oss i garnaffären innan vi åker vidare för att få i oss lite mat. Osäkert ännu i detta skede var vi äter... Hemma i Jakobstad räknar vi med att vara ca kl 17. Bussen kommer att kosta ca 20 € per person, beroende på hur många vi blir. Sen tillkommer kostnad för lunch och garn ;)
Skulle det här vara nåt för dig? Då är du varmt välkommen med! Anmäl dig till mig genom att maila på sticklager@gmail.com så får du mer info såsom exakt tidtabell sen när det närmar sig. Om du finns med på Facebook så kan du leta reda på evenemanget Stickresan! och anmäla dig där :) Vi siktar på att vara max 34 personer....

Bilderna är från sticklägret för ett år sedan, längtar till april när det är dags igen...

2 kommentarer:

 1. Finns det någonstans man kan köpa mönster till Rovaniemivanten?
  Min man (från Sodankylä) fick ett par sådana vantar av sin mor för många år sedan.
  Jag har vänt och vridit på dem och försökt klura ut hur de är gjorda men har inte lyckats.
  Alice Tervo

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr vet jag inte var man kan köpa ett mönster till hela vanten, vi fick testa på hur man gör mönstret i mitten... Tekniken kallas intarsia, det borde det finnas info om på nätet eller i nån stickbok. Kanske du kan kolla med svärmor, om hon vet var man kan få tag i mönstret?

   Radera