söndag 24 januari 2016

Stick till sjöss!

Igår var det så äntligen dags att åka på stickkryssning!
Jag ordnade resan från jobbet, Stiftelsen Juthbacka (gilla oss på Facebook så får du veta när vi ordnar olika evenemang), i samarbete med Wasaline och Ingves & Svanbäck. Två bussar startade ungefär samtidigt, en i norr och en i söder, för att sammanstråla i Vasa hamn.
Ombord var konferensavdelningen bokad åt oss, vi fick ett varmt välkomnande :)

På utresan till Umeå hölls en föreläsning om tvåändsstickning, en teknik som ligger många varmt om hjärtat. Jag fick också veta att boken Tvåändsstickat kommit i ny upplaga, ska genast beställa hem den (finns här, klick!).

Och vi stickade och skrattade, skrattade och stickade. Är allt hes idag ;)


När vi kom till Umeå blev lite mindre än hälften kvar i centrum medan vi andra styrde nosen mot Limmo design! En riktig upplevelse att besöka hennes Ateljé, kan hända att nåt enstaka garn fastnade mig i händerna och flyttade till Finland (läs: 18 nystan...).
Vi hann ta ett varv på stan innan vi skulle ut till hamnen igen, gjorde jag och Jojo som svenskarna gör och gick på fika :)På båtresan hem gungade det en hel del och många mådde illa. Vi som kunde, åt skärgårdsbord och njöt av den goda maten. Sen stickades det lite mera och skrattades ännu mera, trots att alla började bli trötta vid det här laget. Båten fick tekniska problem, vilket visade sig vara packis, och ankomsten till Vasa blev 30 minuter försenad. Gick ju inte direkt nån nöd på oss ;)22 timmar efter att jag och maken, som körde bussen, stigit upp på morgonen stod bussen så i tvätten. 22 timmar på benen kändes kan jag säga ;) Men det kändes på ett bra sätt, det blev en riktigt lyckad dag! Vi ska genast planera in nästa kryssning!!

3 kommentarer:

 1. Härlig resa,tycker t.o.m. hon som hamnade i skamvrån! 😀

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du satt ju inte där länge ;) Nästa resa kanske det är nån annan som hamnar där? ;) :D

   Radera
 2. Tummen upp för den resan, den gör vi fler gånger......

  SvaraRadera