fredag 1 januari 2016

Återblick på det gågna året

Gott nytt år kära vänner! 2015 är nu ett minne blott, med oskrivna blad och ostickade garner ligger 2016 nu framför våra fötter. Då passar det kanske bra att se tillbaka, vad förde 2015 med sig?

Om vi börjar med stickningen, som ju om någon missat det är en stor del av mitt liv ;)

 I januari stickade jag en massa sockor, tovade och gav bort ett par vantar, även en mössa till en vän som genomgick/går cancerbehandling blev klar.


 I februari virkade jag mest på min glad-filt.


I mars fick jag min gula Swallowtail-sjal färdig. Stickade även sockor, ett par blev färdiga och det andra väntar ännu på makan...


I april stickade jag färdigt ett par sockor som var påbörjade något år innan. Vilma fick en tröja som även den legat i stickkorgen nåt år. Jag påbörjade min Laneway, den är ännu inte färdig.


I maj blev filten klar! Fick även färdigt ett par sockor och en 3 color cashmere cowl. Min Panda Silk DK shawl blev äntligen klar.


I juni stickade jag en gyllengul Marin. Hoppade även på Året runt's mysteriestickning, sjalen som Maria har designat. Ett par vårlika restgarnssockor blev också klara.I juli stickade jag sockor och koftan Siri.


 I augusti stickades sockor för hela slanten. Restgarnssockor och "vanliga" sockor. Känner suget efter restgarnssockor vakna till liv när jag ser bilderna...


I september fick jag min Siri-kofta färdig. Den packade jag ner i kappsäcken när vi åkte till Grekland men den kom aldrig fram, så varmt hade vi. Ett par sockor fick jag färdiga på balkongen. Min tröja Bello blev också klar på sticklägret.
I oktober fick maken det andra paret sockor under samma år, tänka sig! Jag fick färdigt mina Greklands-sockor, påbörjade och färdigställde ett par halvvantar (Helga, obloggade...). Teststickade även ett par Strömsö-vantar.


I november blev Dragonflies färdig, två par sockor stickades och fördes till Nykarleby hemslöjds Julbutik (ett par blev sålda ;) ). Dottern fick en mössa och ett pannband i reflexgarn. Stickade även en mössa till mig själv, den är obloggad än så länge...I december stickade jag två par sockor färdiga, bara ett par på bild. Även ett par "boot-toppers" blev färdiga, obloggade. Stickade diverse dekorationer till julgranen.


Ett gott stickår har det varit!

Lägeråret då? Ni har ju sett bilder från både vårens och höstens stickläger redan tidigare, men här är ännu några bilder från våra läger...

Våren...Och hösten...

Nu är det bara 3 ½ månad kvar till vårens läger! Intresset för lägret har varit enormt! Jag har lagt till några platser och har i skrivande stund två platser kvar, så vänta inte med att anmäla dig om du har funderat på att komma :) (Du anmäler dig till adressen sticklager@gmail.com. Under bannern finns en snabblänk till info om lägret).

Nu är jag redo för 2016 med allt vad det innebär. Jag är övertygad om att året kommer att bli underbart!

2 kommentarer:

 1. Kivasti esittelet kuluneen vuotesi :)

  Mitä ihaninta uutta vuotta teidän perheelle ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos :) Ihanaa uutta vuotta myös teille kaikille! <3

   Radera