torsdag 27 augusti 2015

Sockbonanza!!

Jag är inne i ett sock-stim just nu, stickar sockor på löpande band. Här är nu fyra par som blivit klara den senaste tiden.Först ut är ett par stickade i Nalle-garn. Dom behåller jag själv.
Mönster: Bassockor
Stickor: Knit pro dpn's 2.5 mm
Garn: Nalle Taika
Åtgång: 63 g


Andra paret är ett par sockor som jag gett åt mamma. Det är två olika färger Step-garn varvat. På skaftet hade jag 5-6 varv utav vardera färg, på foten 3 varv.Mönster: Bassockor
Stickor: Knit pro dpn's 2.5 mm
Garn: Step, färgerna 0217 och 0219
Åtgång: 68 g 


Sen mitt absoluta favoritpar, ett par trasmattesockor som jag stickat åt mig själv. Allsköns rester i tunnare sockgarn finns i dessa sockor. Älskar dom!
Mönster: Bassockor, what else?
Stickor: Knit pro dpn's 2.5 mm
Garn: Varierande rester av tunna sockgarn
Åtgång: 61 g

Mitt yngsta brorsbarn har börjat hos dagmamman den här veckan. Då måste man ju få nya sockor, eller hur? Tänker mig tunnare sockor att ha på sig när man sover ute i vagnen, innan det blir för kallt. Nog är det konstigt hur man glömmer, hur små fötter har inte dom små liven! Finns ingen växtmån i dessa sockor så jag får snart sticka nya :)

Mönster: Bassockor, 10 m per sticka
Stickor: Knit pro dpn's 2.5 mm
Garn: Step, färg 0217
Åtgång: 23 g

Sen försökte jag få några "in action" bilder. Ni kan ju se att gossebarnet inte står stilla särskilt länge ;) Samtliga sockor är en del i sockutmaningen, att sticka 15 par sockor under 2015. Dom här blir par 6, 7, 8 och 9. Det tionde paret är på stickorna redan så jag tror nog jag ror utmaningen i hamn innan årsskiftet.

2 kommentarer:

  1. Jättefina sockor i jättefina färger! Hur gör du när du bestämmer vilken typ av häl du ska göra?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla! Jag stickar oftast en "vanlig" förstärkt häl, tycker den håller bra. Ibland är det dock roligt att testa nån ny variant, fish lips kiss heel tyckte jag bra om!

      Radera