lördag 17 januari 2015

Long time coming!

Det finns projekt som man får färdigt i ett huj, som är roliga och inspirerande från första till sista maskan. Och så finns det dom som inte är det.

När Novita för många år sedan kom ut med garnet Polku blev jag kär i den här färgen, morot. Den var och är helt underbar!För fyra (!!) år sedan åkte vi iväg på semester mot östra Finland. Jag plockade ner två nystan Polku, stickor och den senaste Novita tidningen i projektväskan och satte mig tillrätta i passagerarsätet.
Den första sockan blev klar då, antingen under resan eller när vi kommit hem, det minns jag inte. När jag nu i julhelgen plockade fram stickningen hade jag stickat resåren + ca 3 cm på skaftet på andra sockan. Jag stickade vidare... Ni ser färgskiftningen mellan det bruna och det gröna? Mellan det blå och orange? Det här är knutar. Totalt tog jag upp 6 (!!!) knutar från var jag återupptog stickningen tills här på bilden. Garnet är melerat och går över i nästa färg gradvis, är tanken. Men jag fick nu klara ränder pga. dessa jäkla knutar. Arg som ett bi mailade jag Novita. Nån knut måste man väl acceptera, men sex stycken var för många. Fick svar två dagar senare var de beklagade det skedda. De förklarade hur man ska sticka och skarva vid knutar (jotack, jag kan sticka) men avslutade med att skriva att de kommer att skicka kompensation för detta. Tack, säger jag!

Så blev det fredagkväll och soffmys i mitten av januari 2015. Socka nummer två blev klar! Eller ja, det trodde jag. Foten var ca 8 varv kortare än foten på den första sockan. Efter att jag rev upp och stickade foten på nytt, maskade av för tån och fäste trådarna har jag nu ett par över-knäet- långa sockor färdiga!! Det är utlovat kallare väder till nästa vecka, får lov att gräva fram nån passande kjol att ha, för dessa måste ju visas upp!Mönster: Ylipolven sukat från Novita
Stickor: Nova metall nr 3 mm från Knit pro
Åtgång: 116 g

Ännu är jag irriterad över ränderna på socka nr två, men tycker faktiskt inte att det syns lika bra nu när dom är färdiga. Så det blir nog bra i alla fall!

Nu påbörjar jag ett stort projekt. En virkad filt i 7 bröder-garn. Har testvirkat en ruta och nu är det vara att köra!!3 kommentarer:

 1. Ja hatar också knutar! När det är så långa färgskiftningar är det klippt värdelöst!
  När jag stickade sockar i Austermann Step6 Irish Rainbow fick jag tre knutar. I det garnet finns det 14 rapporter på ett 150g nystan (nördigt att jag räknat, eller hur, hahaha) så då är det görbart att man nystar vidare och hittar färgen där knuten kan jackas i.
  Fast köpter man 150g för 190kr tycker jag nog att om det är knutar ska de vara färgkoordinerade!

  SvaraRadera
 2. Kauniit sukat! Ja onnea virkkaukseen, lappuja taitaa tulla paljon?

  SvaraRadera
 3. Det reades ju ut en hel del polku ifjol och jag köpte massor, har också stickat mycket i det (två par fingervantar, två sjalar, en mössa vad jag kommer på nu) och det är ju ett helt underbart garn. I mina alla använda nystan har jag inte hittat en enda knut, så att du fick 6 stycken i ett och samma var nog verkligen otur.. tur att de kompenserade dig! :) och sockorna är jättefina!!! Jag skulle gärna göra ett par själv men har på känn att de aldrig skulle bli använda..

  SvaraRadera