fredag 2 januari 2015

Andra dagen

Så var julgranen ett minne blott. Jag märkte igår att den barrar bara genom att man tittar på den, det regnade barr när jag klädde av den idag. Maken tvingade ut den genom dörren vilket ledde till att vi hade tusentals barr över hela vardagsrummet. Men det var det värt, det var nog den tätaste och finaste gran vi nånsin haft!

Men nu är det nya tider, vi skriver 2015! Hoppas ert år har börjat bra och att ni ser ljust på framtiden. Gårdagen började på bästa sätt när jag fick veta att en kär vän, en sticksyster, fått sitt efterlängtade barn. Kärlek! Mitt finger har också visat sig från sin bästa sida, det värker inte längre! Jag har stickat lite på den röda sockan, har halva foten + hälarna kvar.

Tröjan har också växt lite, med betoning på lite. Jag har nu kroppen klar men den saknar ännu ärmar. Stickade två varv med orange på slutet, gjorde även avmaskningen i orange. Orange och grått tillsammans är ju bara så fint! Får se om jag tar itu med den idag eller om jag fortsätter med mitt projekt från igår...

Jag började gå igenom min garnsamling, började med sockgarn på nystan. Det blev en hel del, kan man säga. En hel massa för att vara exakt. Arbetet fortsätter idag, plockar samtidigt undan sånt som jag inte längre vill ha och säljer detta. Jag sålde en massa igår på Instagram (heter Ickamicka där) och på en finsk garnloppissida på Facebook (Lankahamsterit). Blir säkert mer garn som hamnar där idag kan jag tro. Jag skrev upp allt garn, alla gram och metrar igår. Skrev sedan in detta i ett excel-dokument (ja, jag vet, helt knasigt!) och tänkte trilla av stolen när jag såg totala mängden meter sockgarn jag har... 31 km, det är nästan tur-retur till Nykarleby från Jakobstad! "Hittade" två nystan till idag när jag redde upp en stickkorg. Det här borde betyda att jag endast ska sticka sockor i år :D Har gått med i en utmaning på Instagram var man ska sticka 15 sockor under 2015, åtminstone har jag garn så det räcker ;)

Och så en bild på julgranen, den finaste! Har inte heller visat de två julkulor som jag stickade 2014, dom ser ni även här. God fortsättning kära vänner!


4 kommentarer:

 1. Tröjan ser fantastiskt fin ut!! Älskar också grått och orange.

  Lycka till med att sticka upp allt sockgarn :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, det lär ta några år innan allt är uppstickat. Kan ju inte garantera att inget blir köpt heller ;)

   Radera
 2. Jag har också så jag kan sticka sockar hela året, fast bara c:a 5km.
  Hur hittade du till Instagram-utmaningen? Den skulle vara roligt att hitta till också!
  Jag har mycket vantgarner också, så det ska bli vantar i år :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du hittar utmaningen under #15pairsin2015 :) Vantar vill jag också sticka!

   Radera