söndag 21 september 2014

Väv 2014

I helgen som varit har jag besökt Umeå i Sverige. Jag hade från mitt jobb ordnat en resa till smakfestivalen som ordnades i staden för första gången. Lyckans mig, som även då kunde besöka vävmässan, som ordnades under samma helg.

Jag hade kanske väntat mig en lite större mässa, i jämförelse med handarbetsmässan i Tammerfors var den här en liten mässa. Men jag träffade trevliga människor och köpte härligt garn.


Efter mässan gick jag och maken på stan, igen. Vi hann precis in till Hemflit, därifrån köpte jag Solveigs vanthäfte (det utlovas kallare väder till nästa vecka, vantar behövs).
Köpte även garn, Cotton Merino, till en kofta till mig själv, 8 nystan gult och 1 nystan rostorange. Vet inte om det orange kommer att finnas i koftan eller om jag stickar handledsvärmare utav det, färgen bara var så underbar så jag ville ha det.
Inne på mässan köpte jag mig en ny slända! Denna är bottentyngd, väger strax över 30 g. De blå fibrerna fick jag testa spinna i deras monter, hon gav sen mig resten av fibrerna! Bra att öva sig på ;)
Som ett litet konstverk!
I samma monter köpte jag även fibrer, merino, 150 g. Färgen bara är sååå himla underbar! Men jag får nog bli bättre på att spinna innan jag sätter sländan i denna ljuvliga fläta. Både fibrer och slända är köpta utav Forsbacka ull.
Jag pratade länge med den trevliga damen, som jag glömde fråga namnet på, i Östergötlands ullspinneris monter. Jag är ju som jag tidigare sagt mycket känslig mot stickiga garn, men detta olivgröna Visjögarn var ju helt klart #finastefärgen och jag bara måste köpa det! En kofta ska det bli, så småningom.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar