torsdag 20 mars 2014

Vitamin D

Så var den färdig, min gröna Vitamin D. Koftan som jag drömde om innan jag ens påbörjat den. Den som skulle bli den perfekta koftan.


Den verkade stor när jag hade den på stickorna. Spinnoljan smorde mina händer när jag stickade, garnet kändes rivigt och flåttigt. Men jag älskade den i alla fall.Så blev den klar. Jag provade den innan jag blötte ner den och den passade! I med koftan i ett bad med hårbalsam, däri låg koftan i några dagar (glömde bort den), sen sköljde jag koftan och satte nytt vatten med shampo. Garnet fällde färg nåt otroligt, var rädd att inget skulle stanna kvar i koftan.

Så sköljde jag den sista gången, kramade försiktigt vattnet ur den och satte den på blockning. Försiktigt smekte jag koftan, mina farhågor besannades, den stacks...
Torr och färdigblockad provade jag så koftan igår. Den passade perfekt! Men, den sticks. Nåt så förfärligt! På Instagram fick jag tipset att sy ett kantband i kragen, vilket är en toppenidé för då sticks inte kanten längre. Problemet är att resten av koftan sticks även efter detta.
Så vad gör man? En kofta som jag sett fram emot att använda visar sig vara näst intill omöjlig för mig :( Jag har nu satt koftan i en påse och satt den i frysen, påminn mig att det är där jag har den ;) Vi får hoppas att detta trix fungerar, annars får jag ge bort koftan och sticka mig en ny, i ett ickestickande garn.
3 kommentarer:

  1. Voi piru että on harmillista.. :/

    SvaraRadera
  2. så fin den är! men så trist att den sticks:( hoppas att det löser sig så att du kan använda den - ofta:)

    SvaraRadera
  3. Hoppas stickset går över för den är superfin på dig!

    SvaraRadera