fredag 18 januari 2013

Problems in paradise

Jag har stickat så pass långt på min Plain and simple att kragen nu står på tur. När jag läste mönstret, flera gånger, blev jag inte klok på varför man skulle sticka knappkanten på axeln skilt för sig, två stycken, men inte maska av maskorna. Ingenstans i mönstret står det varför man ska göra så... Jag testade att sticka en knappkant men kom bara halvvägs innan jag konstaterade att det inte skulle bli snyggt.


Så jag rev upp och tänkte fortsätta sticka knappkanten i resår, genast efter att framstycket var klart. Snyggare övergång blir det på det här sättet, tyckte jag.

 Tills jag började sticka kragen, och får det här resultatet:


Inge vidare, nej jag vet. Kanten rullar sig fult, tycker inte alls om det. Nu, när jag stickat ända hit, förstår jag ju att maskorna som jag inte skulle avmaska tidigare, dom var början och slutet på kragen, jag borde alltså ha flyttat dom 11 maskorna på rundstickan, plocka upp alltför många maskor (mönstret säger 192 maskor, jag lyckades inte plocka upp mer än strax över 150...) och sen avsluta med 11 knappkantsmaskor.


Så helt plötsligt var det här inte en så roligt stickning längre. Är besviken på mönstret, har ju läst så mycket positivt om Veera Välimäki, har alltid tyckt om hennes design. Men att klanta sig så här i mönstret, som om hon hade tappat lusten helt att skriva mönstret ordentligt till slut, det tycker jag inte att man får göra.

3 kommentarer:

  1. Ja, det är ju riktigt dåligt att hon missat att förklara. Är det ingen som skrivit något om det på ravelry?

    SvaraRadera
  2. Ja, jag tyckte också att det var konstigt att mönstret var så bristfälligt :( Jag har läst runt på Ravelry, men inte hittat nån som kommenterat om detta. Har du nåt bra tips på hur man får kantmaskan snygg, om jag skulle sticka knappkanten skilt för sig i alla fall? / Mikaela

    SvaraRadera