torsdag 19 maj 2011

Restgarnsfilt?

Jag har länge velat ha en filt virkat utav mormorsrutor. I söndags, i väntan på ishockeyfinalen, plockade jag fram alla nystan 7 bröder och andra i liknande tjocklek som jag hade. Jag valde ut lite murrigare nyanser till den första filten. Grått i olika nyanser, brunt, beige, naturvitt, mörkgrönt, svart... Kommer att passa perfekt till vår stengrå tygsoffa sen. Men nu när jag har virkat 10 lappar, 5 varv vardera, så märker jag att garnet inte kommer att räcka till en så stor filt som jag skulle vilja ha. Ok, det är klart att jag kan gå ut och köpa mer, men tanken var ju att jag skulle virka filten utav garnrester... Min farmor och mamma ska båda inventera sina lager och packa med det de hittar på söndag när de kommer hit för att fira dottern som fyller 13 år då. Jag skulle gärna ta emot små nystan som just DU har i din restgarnskorg. Lämna en kommentar i sådana fall så får vi komma överens om en liten byteshandel! :) Under tiden ni funderar vad ni har i era garnlager bjuder jag på lite bilder utav rutorna så här långt:


I lööööv mormorsrutor <3

4 kommentarer:

 1. Jag har oxå virkat 2 st "mindre filtar" i 7 bröder.. en åt mej själv,,i färger vitt, lila, grått..den andra gav jag åt syrran..den va i andra färger..men det är ju så roligt att virka i 7 bröder..o varma blir de..att kasta över benen då man sitter i soffan..Ha det bra..

  SvaraRadera
 2. 7 bröder är det ont om. Men jag har en del slattar grått Järbo's raggi (stickor 4,5 till strumpor) är det intressant? Har dålig koll på tjockleken på 7 bröder.
  Är raggi fel kan jag säkert hittat annat. :)

  SvaraRadera
 3. äääälskar mormorsrutor men är ingen baddare på att virka...

  SvaraRadera
 4. Fiiint!!

  Jag har velat ha en mormorsfilt länge, kanske vore det ett fiffigt projekt att ha med i väskan. Hm.

  SvaraRadera