torsdag 25 februari 2010

Foxy faces - marssocka

Jag är med i stickamera.se:s sockklubb även i år. Ännu har jag inte stickat nåt utav de mönster som redan kommit, men idag när jag såg mars månads mönster, printade jag genast ut det. Jag fick problem på rad 1, maskantalet stämde inte... :( Men jag löste det, måste lita på sin intuition ibland ;) Och nu har jag stickat en rapport av räv-mönstret!! :D
Garnet har jag stickat i en gång tidigare, Diagonal lace sockan. Nu föds garnet på nytt i denna socka! Det är handfärgat (Kool aid) Handtrekking, om jag minns rätt, har ingen banderoll kvar. Härligt vårliga färger, tycker jag!!4 kommentarer:

 1. Jag håller på med februarimönstret just nu, men vill sticka mars- sockarna också. Härligt grönt garn!

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Jag har tittat på mönstret men jag undrar hur dem menar med : Lägg upp 60m och fördela dem 15/15/15/16 på 4 st. Vaddå 16? Det blir ju 61m ju!

  Detta fattar jag inte heller:

  "K into the back of the st to the left of the replaced st then k into the front of the replaced st. Replace the st at the RH needle point onto the LH needle."

  Tror du att du kan förklara det för mig, du som har kommit såpass långt?

  Tack snälla!

  SvaraRadera
 3. HandMade: Det tog en stund för mig också att komma underfund med hur jag skulle placera maskorna... Jag gjorde helt enkelt så att jag satte 15+15+14+16. Vet inte om det skulle vara så, men det funkar...

  Antar att det är "lateral braid" som du sen skriver om, så här stickade jag den:

  Först ökar du en maska genom att ta upp tråden mellan stickorna 4 och 1. Sticka den maskan genom den bakre maskbågen, då har du maskan på höger sticka. Flytta över denna maska till vänstra stickan.

  Sticka sedan maska nummer två på vänstra stickan, i bakre maskbågen (maska nr 1 på stickan låter du vara kvar, framför maskan du stickar). Låt maska två, den du nyss stickat, vara kvar på vänstra stickan.

  Sticka sedan maska 1 på vänstra stickan normalt, flytta båda maskorna till högra stickan, dvs. som man alltid gör :)

  Sen flyttar du den yttersta maskan på högra stickan tillbaka till vänstra stickan.

  Igen stickar du i bakre maskbågen på maska nr 2 på vä. sticka och sen maska nr 1 normalt på vä. sticka. Flytta den yttersta maskan från hö. sticka tillbaka till vä sticka.

  Hoppas detta hjälpte lite, kan försöka mig på en bättre förklaring senare ikväll om det behövs :)

  Ha det så bra! / Mikaela

  SvaraRadera
 4. Tack så hemskt mycket för hjälpen! Jag ska testa detta till helgen. Det är första gången jag följer ett mönster på engelska så det kan bli lite problem men övning ger färdighet!

  SvaraRadera