torsdag 29 oktober 2009

Helgen som gick

I morgon är det helg igen, utan att jag har hunnit skriva om förra helgen... Så fort går veckorna, jag tycker att jag inte riktigt hinner med längre... Massor att fundera på, mycket nytt och annorlunda... Men det blir bra i slutändan, det är jag säker på!

I förra helgen for jag, barnen och Vilma iväg mot Kemi och KM genast efter jobbet. Det blev fort mörkt, lite jobbigt att köra. Blev att dricka kaffe som vatten. I Kalajoki stannade vi för kaffekopp nummer ett, på samma gång fick vi uppleva det första snöfallet! På lördag fick Vilma stanna i husvagnen medan vi andra åkte iväg på shopping. Först till Kemi centrum, jag hade ju sökt upp adressen till en garnaffär där! Både jag och dottern hittade härliga garn :) Så underbart roligt att även dottern börjat sticka!!
Dotterns garn... Ska bli en halsduk, säger hon...

Härligt ullgarn, på finska heter det Hahtuva, vet faktiskt inte vad det heter på svenska?? Ska bli tovade vantar åt mig själv...


KM tog oss på en rundtur i Kemi, körde bland annat förbi deras vackra kyrka. Jag kunde inte låta bli att fotografera den, se bara så vacker den är!!


Vi var också en sväng till Ikea och de övriga butikerna i Haparanda, handlade lite smått och gott... Julkänslorna kom i svall när jag såg julgranar, julprydnader, glitter, julpapper och julbelysning på Ikea!! Jag längtar såååå efter jul :) Ska bli så roligt att pynta och göra hemmet rött! Är också supernöjd att vi inte skaffade nytt överdrag till vår soffa i somras, nu har det nämligen kommit en mycket bättre grå färg!! Så det ska skaffas innan jul, blev inte köpt nu...

Nu ska jag göra maten klar och sen sätta mig och sticka. Vi väntar hem KM/pappa idag, så sen får stickningen vänta. Ha det bra alla vänner!!

1 kommentar:

  1. Tjusiga vantar du gjort.
    Jag tror att hahtuva heter förgarn på svenska.
    Trevlig Hallowen.

    SvaraRadera