torsdag 6 augusti 2009

Prognos : Förändring

Vi är nu efter två nätter i Kankaanpää på Kuninkaanlähde camping på väg mot Kalajärvi i Peräseinäjoki. Med andra ord är vi på väg hemåt.

I morgon är vi bjudna på mat hos KM:s syster i Seinäjoki, vi ska försöka vara hemma innan 19... Detta för att KM igår fick veta att han måste på ett möte på lördag. Mötet är i Tammerfors... Så han måste vakna kl 5 på lördag morgon för att hinna... Det tar cirka 3 timmar att köra dit... Han har ju nog semester, men detta möte behandlar höstens kommande projekt, projekt som KM igår fick veta att han är mer delaktig i än han trodde. Han fick ju i våras veta att han blir utan jobb från och med oktober. Han har varit mycket orolig över detta, vilket man ju förstår. Igår blev han alltså erbjuden jobb av sin nuvarande arbetsgivare... Haken är att jobbet är i Kemi... Det är cirka 400 km dit från Jakobstad... Han ska alltså jobba en vecka och vara hemma en vecka. Innan dess tar han sin chefs plats här hemma på nuvarande jobbet. Chefen har slutat och börjat jobba åt nån annan... Så fram till oktober är det KM som har ansvaret här... Inget jag inte tror han ska klara av, men det är mycket förändring på en gång... Plus stora omställningar för oss här hemma när han sen kommer att vara borta... Saknaden och tomheten kommer säkert vara hemsk innan man vant sig... Nå, på det här sättet får ju KM göra det han absolut vill, samma som han gjort i 20 år! Så jag är mycket glad för hans skull, fastän det medför vissa förändringar jag hellre hade varit utan... Så nu tar vi en säsong åt gången...

Nu styr vi alltså hemåt. På vägen upp ska vi stanna till vid Tapion lankatalo i Päntäne. Budgeten för semestern börjar vara överskriden så jag får ta det lugnt bland alla garn där ;) Blir inte det lättaste... Men roligt att se stället i alla fall!

I går köpte jag 5 nystan av Novitas höstnyheter, garnet Tempo. Jag började på västen i går kväll, känns mjuk och skön. Lilla mössan till yngre broderns kommande baby är klar, ska försöka sy ihop den sen där hemma. Just nu begriper jag inte riktigt hur det ska bli til en mössa... Bilder sätter jag ut på bloggen sen när vi är hemma. Jag trodde jag hade sladden till kameran med mig, men tydligen inte... Mormorsrutorna är virkade, nu måste jag placera ut dem för att se hurudana kombinationer som ännu saknas... Bilder senare alltså...

Nu ska jag packa bort frukosten och sen kopplar vi husvagnen till bilen och sen bär det av! Ha en bra dag mina vänner :D

3 kommentarer:

 1. Jaha,muutoksia elämäänne siis tiedossa....kyllä se siitä hyvin menee!!
  Hih, taidat olla tekemässä sellaista 'siksak'myssyä pikkuiselle, ihan omituiselta se minustakin näytti, kun eka kerran sellaisen tein. Mutta kun hoksasi miten se ommellaan myssyn muotoon, jo valkeni. On muuten tosi hyvä malli käytössä!!!
  Mukavaa loppulomaa, pian nähdään!!

  SvaraRadera
 2. Ojdå, det känns alltid lite bekymmersamt med förändringar först, men man brukar ju vänja sig med det mesta.
  Tänkte passa på att tacka för synpunkterna angående stickorna, det jag ännu måste fråga är hur hållbara trästickorna är. Jag släpar mina stickningar land och rike runt och har alltid varit bekymrad över att bryta av dem i väskan. Vad har du för erfarenheter av att resa med trästickorna?
  H: Mia

  SvaraRadera
 3. Aha ni er på loven just nu. Jag har väntat på mitt paket men det finns ingen bråttom. Hoppas resan går bra och allting fungerar i hösten.

  Och förlåt om jag har många grammatiska felen....

  SvaraRadera