torsdag 18 december 2008

Tarvitsen apua! + EDIT

Päätin kutoa itselleni Baskerin Novita ekstra lehdestä. Lankana 7 veljestä, puikot nro 4. Loin silmukat aamulla ennen töihin lähtöä ja kudoin resoorin (1o, 1 n) melkein valmiiksi. Puikolla on 112 silmukkaa... Nyt pitäisi sitten siirtyä mallineuleeseen. Ohjeessa lukee näin: neulo *2 s:lla sileää oikeaa neluetta ja neulo sitten väli A-C (=12 s:n palmikko)*, toista *-* vielä 7 kertaa. (A-C = 2 n, 3 o, 2 n, 3 o, 2 n). Eli kun olen kutonut yhden A-C minulla on viimeisenä silmukkana siis nurja silmukka. Ensimmäinen silmukkaa tulee siis olemaan taas nurja = 4 nurjaa?!

Sitten tulee lisäyskrs: *lisää 1 s (=nosta seuraavan s:n alapuolelta s puikolle ja neulo se oikein), neulo 2 s oikein, lisää 1 s (=nosta edellisen s:n alapuolelta s puikolle ja neulo se oikein), neulo 12 s:n palmikko, toista *-* vielä 7 kertaa. Eli ongelma: Kun olen lisännyt sen ensimmäisen silmukan kudon 2 oikein, mutta kun tulen ensimmäisen 12 silmukan loppuun, minullahan on 4 nurjaa silmukkaa puikolla! Pitääköhän ne sitten kutoa oikeana?? Kyllä menee hermot kun ei ymmärrä... Kiitollinen olisin avusta! Ohje löytyy Novitan sivuilta jos sinulla on sinne tunnukset... Malli on nro 11 Novita ekstra lehdestä, harmaa baskeri siis kyseessä...

EDIT: Selvisi! Monesti olenkin huomannut että auttaa lukea ääneen :) Ne kaksi oikeaa silmukkaa oli jäänyt muista paitsi ensimmäisestä mallikerrasta pois :)

1 kommentar:

  1. Bra att det löste sig med mönstret, man kan bli nog så frustrerad då det inte går ihop. Kul att hitta en annan stickbloggare på den här sidan viken, jag tittar garanterat in igen!

    SvaraRadera