lördag 10 oktober 2015

Sticklägret

Så ska jag äntligen försöka få till ett inlägg om det underbara sticklägret ute på Pörkenäs i slutet av september.

Redan första kvällen var alla i full gång med stickningen. Nej, det är inte snö på marken, trots att det ser ut så :)


Så fort vi ätit frukost på fredag så plockas stickngarna fram igen :)
Lite måste man lufta på sig, en promenad ner till stranden och klipporna hör till!


På fredag kväll kom Nina ut till Pörkenäs. Med sig hade hon sin pärl-portfölj, vi fick göra stickmarkörer!

 På lördagen kom hemliga gästen till Pörkenäs, Åsa Broo! Hon berättade om sitt hantverk, här visar hon bandgrinden som också kan användas som halssmycke. För denna bandgrind har hon vunnit Årets handarbetsprodukt-priset!Efter Åsas framförande var det dags för Helena att lära oss virka historiska vantar. Dessa vantar döptes kärleksfullt om till Ödehusvantarna.
Lördagkväll kom med ett stort lass skratt. Det tog aldrig slut!! Vi skrattade så jag tappade rösten för ett tag! Jag var alldeles hes när jag kom hem :)


På lördagkväll överraskades jag helt totalt när Towa med bestämda steg klev upp på stolen mitt på golvet. De hade samlat ihop till ett presentkort till mig, som tack för att jag ordnar dessa läger. Jag blev så rörd och så innerligt glad ska ni veta! Detta presentkort har idag omvandlats till två stickböcker av Hanna Fettig, passade på när Adlibris gav -10% på alla böcker! Ett stort tack till er, än en gång!Söndagmorgon, den tråkigaste på hela helgen, snart måste vi åka hem. Men vi stickar in till det sista!
Susanna fick sin första virkade vante färdig,
Fick du mersmak när du ser bilderna? Lugn, det kommer fler läger :) Nästa läger blir till våren, 14-17.4.2016 på Pörkenäs lägergård. Då kommer vi att erbjuda en kurs med en stickkändis!! Håll utkik, det kommer med info lite senare i vinter. Vi öppnar för anmälningar kring jul. Nästa inlägg blir fullt med stickinspiration, vad alla lägerdeltagare stickade på under lägret, håll utkik även för det :) Nu bär det snart av på stickmys vid Juthbacka herrgård. Du är varmt välkommen med! Vi stickar, virka och umgås mellan kl 12-16, kaffe & saltbit 7 €. Vi ses!

3 kommentarer:

  1. Ååå, längtar tillbaka till alla garntokar! Sitter här och ler för mig själv när jag ser bilderna :)

    SvaraRadera
  2. Ååå, längtar tillbaka till alla garntokar! Sitter här och ler för mig själv när jag ser bilderna :)

    SvaraRadera
  3. Nästa gång kommer jag, jag vara varnar er ;-)

    SvaraRadera