fredag 24 april 2009

Hemlis paket

Idag fick jag ett underbart paket från min Hemliskompis! En ledtråd hon gav var att garnet var inköpt i Uppsala... Måste leta mig fram i cybervärlden och se om jag kan hitta en lämplig kandidat som skulle kunna vara min hemlisvän! I paketet fanns ett mönster på Swallowtail sjalen, en sjal som jag länge velat sticka. Problemet är bara att mönstret verkar mycket invecklat... Nå, jag måste ta mig tid och läsa (och försöka förstå) mönstret vid tillfälle, då ska det bli stickat av! I paketet fanns också pluppar att trä på ändarna av rundstickorna när man inte sticka (hmmm... förstsås när man inte stickar, hur skulle det annars funka??), nåt jag inte haft sen tidigare. Och så garnen... Ett garn jag LÄNGE velat ha!! 2 nystan Rowan kidsilk haze i en underbar ljusbrun färg! Massor med kramar till dig min hemlisvän för ett mycket lyckat paket!!

Tyvärr kan inte mycket få mig på bättre humör idag... Gubben fick på eftermiddagen veta att hans jobb tar slut i oktober :( Efter 19 år inom samma bransch måste han nu leta efter nytt jobb, vilket inte är lätt i dagens värld. Han är mycket ledsen och nedstämd, det är ju det här jobbet han vill ha! Han säger att han känner sig som ett barn som man tar leksaken ur handen på... Nu ska jag sätta mig ner bredvid honom, inte sticka, utan bara trösta... Tillsammans ska vi klara även det här, även om det kräver en massa förändringar... Ha en trevlig helg!

Ps. Jag fotar mitt paket i morgon, orkar inte idag...

4 kommentarer:

 1. SNY on myös laittanut paketin postin matkaan tänään.
  Voimia sinne, työpaikan menetys on raskas asia.

  SvaraRadera
 2. Lessen för det där med jobbet. Hoppas att din man småningom orkar se möjligheter. Det brukar dyka upp chanser där man minst anar det. Men först sorgearbetet, sedan nya spännande tider...
  Styrkekramar!

  SvaraRadera
 3. De tecken jag ska ange när jag vill publicera den här kommentaren är "grina" låter som en tanke för det är ju det man vill göra när man hör att din man mister jobbet efter 19 år, förstår till fullo hur svårt det är för honom, men även för dig som står bredvid. En stor tröstkram till er båda.
  Ps mönstret är inte så svårt som det verkar.
  kram din hemlis

  SvaraRadera