söndag 12 april 2009

Garn och vävmaterial

Jag har ju tidigare nämnt om att jag fått en massa garn efter att min mormor dog i februari... Nu tog jag tag i saken och började gå igenom alla kassar och lådor... Mycket blev bortsorterat, annat packat och endel lagt i tankehögen. När det gäller vävmaterialen vet jag knappt vad hälften är heller!! Måste ta med hela lådan till vävkursen och fråga om det är nåt jag kan använda mig av...

Först ut är en massa stickgarn! Hela 2,5 kg!!! Ryser vid tanken hur många kilon vi slängde bort... Men jag har sparat det jag kan tänka mig att använda, det som kastades ville jag verkligen inte ha...
Sen vävmaterialen... Lägg märke till de vackra paketen i bakgrunden! Annat var det förr ;) Jag ville inte ens öppna dem, får göra det senare... Det här är då endast en bråkdel av allt material jag fick med mig hem... I bilen har jag en stor papperskasse full med hårgarn och i garaget står vävskåpet fortfarande orört. Det är fullt med material och tillbehör i alla de former...

När jag öppnade denna säck luktade det får till max! Tror nästan att det är ull från egna får, minns att mormor har haft det nån gång i tiden. Vet dock inte om det är användbart mera... Å andra sidan, varför skulle det inte vara det??


Två såna här lådor hade jag i kassarna + att det finns en hel plastkasse full med mera spolar. Är det månne nåt jag ens behöver spara? Jag menar, när skulle jag använda det här??

Utav den rosa härvan finns det många fler i vävskåpet. Garnet är lite "knottrigt", vet inte vad det är för nåt...

Ja, det var det för den här gången... Nu ska jag göra mig klar och fara iväg till loppis och tömma vårt bord. Sen hem och kasta ekogrissteken i ugnen och fara iväg på bio med svägerskan. Ska bli riktigt roligt, vi ska se Men who hates women, eller vad den nu heter... Ja, det viktigaste höll jag ju på och glömma!!! Min february lady sweater är färdig!!! Underbar!! Ska bara blocka den lite och sen får ni se bilder :)

2 kommentarer:

  1. Spännande med sådana garnfynd. Ryser vid tanken på vilka lager jag kommer att lämna efter mig... :)
    Synd att kasta bort faktiskt. Jag brukar ge bort mina ångerköp till en dam som stickar lappar till moder Teresafiltar. Känns bättre så.
    GRATTIS till att ha fått FLS färdig. Duktigt gjort!

    SvaraRadera
  2. Kasta ingenting förrän jag fått se!!! Alla små ändar kan man förvandla till konstverk... sy.... kliar i fingrarna när jag ser det där!

    SvaraRadera