Summer knittingcamp July 2019

tisdag 6 mars 2018

Livstecken och ett läger

Jamen hej bloggen! Det var länge sen sist, hur har du haft det? Livet rullar på, massor på jobbet, kvällsprogram, ja livet helt enkelt, gör att jag inte hinner/orkar uppdatera bloggen så som jag skulle vilja. Men nu gör jag ett försök, har ju faktiskt en hel del att berätta och visa.

Men vi börjar med det senaste, helgen som varit. I torsdags åkte jag, Camilla, Hannele och Jojo ner till Esbo för att där möta upp 25-talet andra hugade glada stickdamer. Yes, stickläger! Mataskär visade sig vara ett fint ställe med helt breathtaking vacker utsikt över sjön. Det var ordentligt kallt, kring -20 på morgnarna, solen sken på isen och det var helt ljuvligt vackert Kanske därför jag har mest bilder från stranden ;)Vi inkvarterade oss i logementet, med en pojk- och en flicksida. I mitten fanns ett brasrum och även ett sovrum. Gruppen fördelades i rummen och så satte vi oss ner för att sticka. En efter en droppade de övriga deltagarna in. Camilla utsågs till kipinämestari (brasexpert) och höll liv i den öppna spisen hela helgen. Det behövdes också, det var kyligt längs golvet och dubbla stickade sockor hade behövts.


Vi åt i huvudbyggnaden, helt superb mat fick vi hela helgen. Så skönt mot fjolårets läger i söder, då maten inte fick en endaste poäng. Som sagt, god husmanskost som tillreddes av ett härligt företagarpar. Så tusen tack för maten Jessica och Kjell!!Kursdragare vid detta läger var Niina Laitinen, som är kanske mest känd för sin julkalender-sockstickning. Hon ledsagade oss genom olika mönsterrapporter, tillsammans designade vi sockor så det stod härliga till :D Gruppen halverades och en del gick kursen redan på fredag, här är bilder från lördagens kurs.

Vi fick njuta av en hel drös ljuuuuvliga garn under helgen. Marika med Lankakauppa Kerä kom till Mataskär på fredag och stannade i ett dygn. Helt ljuvliga garner, som sagt var.


På lördag förmiddag kom Neea med Lanitium Ex Machina till lägergården och packade upp en del handfärgade juveler. Det klappades, ooades, gosades och även köptes en del garn.


Och sen som grande finale, på lördag eftermiddag kom Anne och Mikko från Snurre med så fina garner så man nästan dregglade! Salen i huvudbyggnaden dukades upp med frestande vackra garner.

Hemåt styrde vi på söndag eftermiddag och efter lite över 1000 km körda när jag parkerade på gården var jag supernöjd men trött efter en underbar helg. Planer på 2019 upplaga av Stickläger i söder är i full gång, då i lite annat väderstreck. Men mer om detta lite senare. Återkommer också till det jag stickade och det jag köpte under lägret i ett annat inlägg.
Ha en superfin tisdag!!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar