söndag 30 augusti 2015

Auf wiedersehn!

I morgon den här tiden har planet precis lyft. Ombord sitter jag och maken, hemma väntar (läs: de nästan vuxna) barnen och Vilma. En vecka solsemester väntar bakom hörnet! Jag är så redo, Lefkas here we come! (Bilerna är från det stora internetet, första bilden från vår researrangörs sida...)








torsdag 27 augusti 2015

Sockbonanza!!

Jag är inne i ett sock-stim just nu, stickar sockor på löpande band. Här är nu fyra par som blivit klara den senaste tiden.



Först ut är ett par stickade i Nalle-garn. Dom behåller jag själv.




Mönster: Bassockor
Stickor: Knit pro dpn's 2.5 mm
Garn: Nalle Taika
Åtgång: 63 g


Andra paret är ett par sockor som jag gett åt mamma. Det är två olika färger Step-garn varvat. På skaftet hade jag 5-6 varv utav vardera färg, på foten 3 varv.



Mönster: Bassockor
Stickor: Knit pro dpn's 2.5 mm
Garn: Step, färgerna 0217 och 0219
Åtgång: 68 g 


Sen mitt absoluta favoritpar, ett par trasmattesockor som jag stickat åt mig själv. Allsköns rester i tunnare sockgarn finns i dessa sockor. Älskar dom!




Mönster: Bassockor, what else?
Stickor: Knit pro dpn's 2.5 mm
Garn: Varierande rester av tunna sockgarn
Åtgång: 61 g

Mitt yngsta brorsbarn har börjat hos dagmamman den här veckan. Då måste man ju få nya sockor, eller hur? Tänker mig tunnare sockor att ha på sig när man sover ute i vagnen, innan det blir för kallt. Nog är det konstigt hur man glömmer, hur små fötter har inte dom små liven! Finns ingen växtmån i dessa sockor så jag får snart sticka nya :)





Mönster: Bassockor, 10 m per sticka
Stickor: Knit pro dpn's 2.5 mm
Garn: Step, färg 0217
Åtgång: 23 g

Sen försökte jag få några "in action" bilder. Ni kan ju se att gossebarnet inte står stilla särskilt länge ;)







 Samtliga sockor är en del i sockutmaningen, att sticka 15 par sockor under 2015. Dom här blir par 6, 7, 8 och 9. Det tionde paret är på stickorna redan så jag tror nog jag ror utmaningen i hamn innan årsskiftet.

tisdag 25 augusti 2015

En liten stickfråga...

Har nån testat dessa stickor? Ser spännande ut... Klicka på bilden så kommer du in till websidan var du kan beställa stickorna.



Juthbackamarknaden 2015

I helgen som var det så dags, Juthbackamarknad! Redan på måndag eftermiddag började förberedelserna med att mäta ut alla de +700 försäljningsplatser som finns på området. På onsdag reste sig tält lite här och var, på torsdag var det full rulle genast från morgonen. Ingen försäljning är tillåten förrän fredag morgon.

Jag har gått, gått och återigen gått på marknaden hela helgen. Dels i jobb men även privat. Hade så jädra ont i benen på lördag kväll när jag damp ner i soffan här hemma. Borde ha haft på stegräknaren, hade galant kommit upp i 10 000 steg per dag, om inte mer.

Jag pratade med bekanta, insöp stämningen och njöt av det vackra vädret. Fyndade även en del ;)








Och mina fynd... Muminmuggen var den enda (!) jag såg på marknaden som hade lägre pris än i affären, köpte den utan att blinka. Att jag nu har två likadana gör inget ;) Garnet köpte jag av Ulla-Brittas broderier, ska bli sockor till mig själv.




Söta örhängen!





Lite ångrar jag mig att jag inte köpte skolplanschen nedan... Hade varit fin på vår köksvägg...




Ett år nu till nästa marknad, ska se om man kunde få en försäljningsplats då, har ju en hel del skrot man själv kunde sälja...

lördag 1 augusti 2015

På stickorna just nu

Lite glest med uppdatering på sticksidan, ber om ursäkt... Efter att jag skaffade ny telefon är det inte längre lika lätt att flytta över bilderna till datorn vilket gör att tröskeln att blogga om nåt stickat, som kräver biler, skjuts upp... Men nu finns bilderna på iCloud, har använt dropbox också men det här är mycket smidigare. Så vad stickar jag på?

Jo, koftan Siri. Kroppen är stickad två gånger, förutom oket. Likaså är första ärmen stickad en andra gång. Så kan det gå om man har svårt att räkna till sex... Nåväl, nu är båda ärmarna på stickorna, stickar dem turvist. Ser fram emot att få använda koftan! Har satt en deadline åt mig själv, den ska vara klar sista augusti för då flyger jag och maken till Lefkas, Grekland! Packar med koftan i hopp om att den inte kommer att behöva användas ;)







Ett par trasmatte-sockor har jag också på stickorna. Här varvar jag två nystan Austerman Step med varann, 5-6 varv utav vardera. Vet inte riktigt vad jag tycker om dom men jag gör dom klara oavsett. Alltid finns det nån som vill ha dem ;)








Sen ska vi inte prata om alla wip's som gömmer sig lite varstans i huset. Just nu är det dessa två som satsas på, sen får jag plocka upp nästa påse och göra klart. Mysteriestickningen från Året runt väntar snällt på sin tur, även Laneway vore trevlig att ha klar till hösten... Sticka lugnt!