fredag 26 juni 2015

Trasmattor

Det är vad jag tänker på när jag stickar mina restgarnssockor, trasmattor. Älskar att hitta på randningen allt eftersom. Här är ett grön-gult par som jag stickade för nån månad sedan. Som vanligt tog det tid att få fäst alla trådar, märkligt...




Mitt socklager är ganska välfyllt, om man säger så. I och med att jag är medlem i Nykarleby hemslöjd, vi har försäljning både vid Kuddnäs och Woldemars café vid Juthbacka, så jag tänkte se om nån annan kunde tänkas vilja köpa dessa sockor, de finns nu till försäljning just vid Woldemars :)

Fredag, full av arbete hela långa dagen. I morgon åker jag, kära svägerskan, dottern och dotterns kompis på äventyr, ska bli en spännande resa. Mest uppspelta är nog ungdomarna, de ska nämligen få se One Direction i Helsingfors!

Mer om sockorna:

Mönster: Basmönster för sockor
Stickor: 2.5 mm
Åtgång: Hade tyvärr ingen våg, skulle gissa på ca 60 g
Garn: Allsköns rester! Både handfärgat, det gula, och Wollmeise, det mörkare gröna...
Annat: Trasmattesockor #1
Deltar som par nr 4 i sockutmaningen att sticka 15 par sockor under 2015


måndag 22 juni 2015

Mysteriet

Åven i år har Maria en mysteriestickning i Året runt, den första delen, utav tre, finns att köpa i butik just nu. Jag nappade på och plockade i mitt garnskåp...



Ovan ser ni de alternativ jag kom fram till. Jag funderade, visionerade och testade. Det jag stickar i ser ni högst upp, minus Noro nystanet som var för grovt i jämförelse med det gröna Semilla...




En för min ny uppläggning, blev riktigt snygg!




Tydligen gör jag ägg-nystan hela tiden nu :D Det här är dock gjort utan nystpinne vilket betyder att jag får ta tråden utifrån nystanet.


fredag 19 juni 2015

Mera garn och garnmys

Förra veckan styrde jag åter kosan mot Helsingfors. Denna gång besökte jag Taste of Helsingfors och Pop up Österbotten, mycket värda sina besök bägge två.

På tåget stickade jag vidare på min Marin, utan nån kvinna stirrandes på mig, skönt.




Efter att jag besökt båda tillställningarna fann jag mig med två-tre timmar innan tåget skulle gå. Vad skulle du göra då? Antar precis som jag, besöka Snurre :)

Lite garn kom jag hem med. Det gröna ska eventuellt bli en Still light tunic av Veera Välimäki och det gula är en present. Ljuvliga garn båda två!






Älskar smultronen som växer i fina krukor i deras skyltfönster!







Sen kom lördagen och med den den internationella sticka-publikt dagen. Vi var lite så där måttligt publika, vi satt inne i herrgården och stickade. Av nån anledning fick jag inte fotat hela gänget, här är dom som satt framför mig.




Största överraskningen var att Airi, i mitten i bilden nedan, kom på stickträffen! Hon körde 300 km, enkel väg, för att vara med!! Mitt hjärta tog ett glädjeskutt när jag såg henne komma upp för trappan. Oli niiiiin ihanaa, kun tulit Airi!!




Jag fick fäst trådarna i ett par sockor, det andra paret väntar fortfarande på sin nål.




Nu är det midsommar och jag ska åka och handla. Efter det installerar jag mig på Juthbacka camping där jag kommer att spendera hela helgen. Har laddat med stickväska, iPad, kaffe och godis så månne det inte ska gå ;) Glad midsommar på er, ta hand om er!



måndag 8 juni 2015

Marin, guld och sushi

Förra torsdagen styrde jag kosan mot Helsingfors. I tåget påbörjade jag Marin, andra gången gillt. Denna gång med lite större stickor. Garnet är ett gammalt sockgarn från Novita, Karhu tror jag det heter. Köpte två nystan på loppis för länge sedan, älskar färgen!



Jag åt lunch i en guldsmedsverkstad när jag hälsade på min kusin i hans guldsmedsaffär, Alfred K. Affären finns på Fabriksgatan 5, besök den om ni är i Helsingfors och hälsa från mig :)




En annan lunch intogs på en sushirestaurang, strax innan jag hoppade på bussen som tog mig till min min guddotters 5 års kalas (jag bodde här under mina dagar i Helsingfors).




Hann även med ett besök i Snurre var jag köpte garn.




På hemvägen stickade jag vidare på min Marin. Jag var mycket obekväm när jag satt och stickade. Skruvade mig i stolen och visste inte vart jag skulle vända mig. För att jag satt och stickade, undrar du? Nej, för att en kvinna satt och stirrade på mig hela tiden. Så jäkla obehagligt!




Har stickat vidare på sjalen här hemma, den kunde ha blivit lite glesare, dvs. kunde jag ha haft ännu större stickor. Men nu kör vi så här...