tisdag 31 mars 2015

Omstart

Det är befriande att börja på nytt. Speciellt när man för ca 4 år sedan hade hjärnsläpp och lade upp 17 maskor (!!) per sticka för ett par damsockor i stl 39. Så riv upp, gör om, gör rätt. Sockan är nu halvvägs, bara resten kvar.





Sockorna torde vara det fjärde paret i sockutmaningen att sticka 15 par under 2015. Ett par sockor åt maken är inte dokumenterade, han tog dom av mig så fort jag fick fäst sista tråden och har använt dom varje dag efter det. Det kallar jag gott betyg :)

fredag 27 mars 2015

Mysteriestickning

När jag såg att Dödergök hade gjort ett mönster på en mysteriesocka till stickamera.se var jag inte sen att köpa mönstret. Några dagar fick jag snällt vänta innan första ledtråden släpptes. Igår var det äntligen dags! Flerfärgsstickning är nåt jag gärna övar på så varför inte ett par sockor?




Det gula garnet är ett restnystan efter min Vitamin D-kofta. Garnet är färgat av Limmo-design, just den här gula färgen heter Saffran. Det flerfärgade är Katia Olé India.




Jag gillar det jag ser så här långt, trots att jag var (läs: är) lite osäker på det flerfärgade garnet, om det syns tillräckligt... Jag funderade på detta på Instagram (du hittar mig som Ickamicka där) varpå Dödergök kom med den geniala idéen att jag ju kan sticka två par, var det andra paret får bli med större variation :) Så får det bli!

torsdag 26 mars 2015

Kamerafunderingar

Nu skulle jag vilja be er om hjälp! Jag funderar på att köpa en begagnad kamera och skulle nu vilja få tips och råd. Är kameran värd nåt? Är den duglig? Jag har inte läst bruksanvisningen än, gör det ikväll, men ville nu kolla om nån av er har en dylik kamera och "kan gå i god för den"?

Det är alltså en Canon Powershot G11.







Tack för svaren redan på förhand :)

tisdag 24 mars 2015

Mönster!

Ny design på bloggen, vad tycker ni? Är det enklare/svårare att läsa? Jag kommer att lägga upp lite större bilder i fortsättningen, ev görs ännu ändringar här och där. Headern är liite oskarp, måste få till skärpa senare ikväll efter jobbet. Bilden är tagen utav Visalisa när hon höll kurs på sticklägret våren 2013. Koftan är förstås en Vitamin D, min favoritkofta! Måste sticka mig en till...

Just nu stickar jag vidare på min Laneway, åtminstone fram till igår kväll när jag rev upp den. Jag hade av nån anledning stickat fel nånstans som gjorde att första markören blev den andra. Maskantalet stämde inte heller. Så jag rev upp fram till resåren. Får se sen efter jobbet om jag river upp resåren också för att sticka den med lite större stickor, halsringningen ser tight ut.

Sen vill jag påminna er om mina gratismönster, som jag har uppe på Ravelry. Bara att ladda ner dem! Där finns muddarna Elise...



... och muddarna Punz.





Jag vill gärna se era färdiga stickade muddar sen, det är så roligt när nån stickar utav ett mönster jag har gjort :)

Ett litet ps innan jag åker mot jobbet... Det finns platser kvar till sticklägret! Efter en kursavbokning finns även plats på Marias tvåändsstickningskurs! Under bannern hittar du länken till inlägget om lägret, klicka dig in där och anmäl dig du också! Ju fler vi blir desto roligare :)

torsdag 19 mars 2015

Nytt datum för stickmys!

Jag blir tvungen att ändra datum för nästa stickmys! Vi tidigarelägger det ett par dagar, nytt datum är onsdag 25.3.2015 kl 18-20. Kaffe & dopp 6 €, finfin rea i Garnstugan. Varmt välkomna till Juthbacka herrgård!



torsdag 12 mars 2015

On to the next!

Jag är med i en så kallad knit-along-grupp på facebook, där diskuterade vi för nån dag sedan den fina klänningen/tunikan Laneway som Veera Välimäki har designat. Sagt och gjort, några knapptryck och några dagar senare landar detta hemma hos mig (har mer utav det beige från tidigare). Så ikväll lägger jag upp nytt, tjohooo!






tisdag 10 mars 2015

Svalstjärt

Den är färdig! Min finaste sjal nånsin, min guldgula Swallowtail är äntligen färdig! Den är som en varm honungskram, helt underbar!





















Stickor: Cubics rundsticka, 4 el 4.5 mm
Garn: Scrumptious 4-ply från Fyberspates
Färg: 302 Gold
Köpt var?: Garn o mera
Åtgång: 146 g, nästan 1 ½ härva

söndag 1 mars 2015

Swallowtail

Jag plockade fram ett gammalt UFO ur stickkorgen förra veckan. Sjalen, Swallowtail shawl, är påbörjad under sticklägret i Fattigskogen i juli/augusti i fjol. När jag tog fram projektet, såg det ut ungefär som nedan...



Jag fick backa flera varv, hade stickat en mönsterrapport för lång. Men sen var det bara att gasa på, mönstret är enkelt, bara 6 varv som repeteras.

Så här har du kunnat hitta mig den senaste veckan. I stickfåtöljen, benen på fotpallen och Vilma längsmed benen. Det är varmt och gosigt :)





Nu har jag kommit förbi första mönsterrepetitionen. När jag skulle börja med Lily of the valley-mönstret stämde inte maskorna. Jag fick tänka, räkna och fundera, på seneftermiddagen kom jag så igång. Tanken var att jag igår skulle fått sjalen färdig, men det blev inte så.





Efter morgonpromenaden med Vilma hittar du mig i samma stol som alltid, stickandes på min guldgula sjal.