onsdag 31 december 2014

Ont


Det här stickar jag på just nu:

Ett par helt vanliga sockor åt mig själv. Garnet är Zauberball, färgen Cranberries, stickor nr 2.5 mm.




Tröjan uppifrån och ner. Jag har stickat vidare efter den här bilden, har nån cm kvar på resåren nertill, ärmarna saknas ännu. 




Tyvärr verkar det nu inte bättre än att jag har stickat för mycket, hur det nu ska kunna vara möjligt... Mitt vänstra långfinger är sjukt, går inte att böja som vanligt... Nu är jag via telefon ordinerad vila och en kort kur med värkmedicin, hoppas detta hjälper. Att inte sticka är som att bli tillsagd att sluta andas :( Nåväl, får hoppas det kommer bra filmer på tv ikväll. Ja, och så ska jag reda upp i min garnsamling också! Jag ska sälja av sånt som jag vet att jag inte kommer att använda. Målet är att få samlingen att rymmas i en Billy-hylla, just nu sväller den över åt alla håll.

Jag önskar er alla ett gott garn- och stickrikt nytt år 2015!



lördag 27 december 2014

EFIT


Idag är EFIT-dag igen, fler som deltar hittar du här.

Kl 8

Jag vaknar, stiger upp och häller upp en kopp kaffe. Ser på facebook att det är EFIT idag! Jag ska iväg på mellandagsrea med dottern och hennes pojkvän så jag uppdaterar med bilder senare.

Det var Ulrika som skrev om EFIT så därför blir första bilden en favoritbild på världens bästa syster och jag :)





Det blev dåligt med bilder idag. Att komma ihåg att fota mitt under mellandagsrean var nog inte nån bra idé... Här följer några få bilder tagna idag, återkommer nästa gång!




onsdag 24 december 2014

Seasons greetings

This time in swedish, finnish and english!

Vi önskar er alla en fridfull, god och stämningsfull jul!




Toivotamme teille kaikille rauhaisaa, ihanaa ja tunnellmallista joulua!




We wish you a peaceful, merry and joyful christmas!






Just open your heart and the spirit will come to you!


fredag 19 december 2014

Jul i mitt hus!

Jag har virkat en vimpel, en fin röd julvimpel. Simpel, inget krångel, precis som jag gillar det. Vimpeln pryds av både små bjällror och en julklocka. Jag fick 7 st julklockor på posten av en snäll dam, ville dock ha bjällror också så det blev en kompromiss :) Till helgen plockar jag fram våra tomtar, förutom Aarikka-tomtarna som redan står framme, då blir det ännu juligare på hyllan :) Inte många dagar kvar nu!










torsdag 18 december 2014

Uppifrån och ner-uppdatering

Min tröja uppifrån och ner växer. Jag har snart kommit fram till var jag ska dela av för ärmarna. Gillar verkligen hur den börjar se ut! Jag kommer att avsluta halsringningen med en i-cord, ärmarna och "kroppen" avslutas med en kort resår. Längtar till julledigheten när jag får sticka, sticka, sticka...

Vad stickar ni på just nu? Julklappar? Jag har "nästan" skippat det i år ;)










lördag 13 december 2014

Alla goda ting är tre

... eller fler.

För nån vecka sedan såg jag ett inlägg på facebook som fick mig att stanna upp. Stanna upp och verkligen känna. Jag är lyckligt lottad och har jobb, hem, bil, familj och en ekonomi som gör att vi lever gott. Alla är inte denna lyx förunnade.

Så jag bestämde mig. Jag inför en ny tradition åt mig själv, så här lämpligt inför jul. Varje år i december ska jag göra tre goda gärningar, utan som helst tanke på mitt eget välbefinnande. Jovisst, det här är nåt man/jag kan/ska göra varje dag, hela året, men att verkligen tänka till inför jul känns... rätt på nåt sätt.

Så jag började med min lista:

1. Julmat

Alla har vi våra favoriter på julbordet. Jag älskar sill à la Russe, det blir inte jul utan fatet med ägg, rödbetor, lök, salt gurka och matjes. Men tänk om jag inte hade råd? Om jag inte kunde köpa annat än havregryn? Tänk er tanken att du har två-tre barn men inte kan "göra" jul. Det gör ont i mitt modershjärta bara att tänka tanken. Så när jag såg inlägget som K-supermarket Jeppis hade gjort på sin facebook-sida var beslutet enkelt. De har ställt ett kylskåp på andra sidan om kassorna vart kunder kan föra mat. Du handlar åt nån annan helt enkelt. Jag plockade glögg, te, makaroner, risgryn, choklad och annan mat i korgen och lyfte in allt i skåpet. Jag har, tyvärr, lätt att ta till tårarna och jag kan lugnt säga att tårarna brände bakom ögonlocken när jag tänkte på de tre familjer som kommer att få denna mat inför jul. När kassarna sedan packas fyller köpmannen på med färsk mat, frukter & grönt. Det tog mig 15 minuter och 30 € att göra detta, men känslan jag fick när jag satte mig i bilen efteråt är värd långt mer än så.

2. Blod

Många år har jag tänkt på blod... Hur viktigt är inte blod liksom? Tänk om du är med om en olycka, en förlossning eller annan sjukdom var du mister blod? Om du är så svag att du inte kan fungera längre, för att du har så lågt hB? Så jag åkte, tillsammans med min svägerska, på blodgivning! Det var första gången för mig, men definitvt inte sista!! Det var ingen kö alls, vi fyllde i pappren och fick sen prata med en sjuksköterska. Eftersom det var 6 timmar sen jag hade ätit nåt skickade hon mig att få en bit mat innan jag lade mig på britsen. Jag har varit rädd för nålar största delen av mitt liv, men nu var jag inte det minsta rädd. Jag kramade en bandagerulle i handen och på 3,5 minuter hade jag gett 460 ml av mitt blod. Utav denna mängd hjälper jag tre människor!! Allt från unga och åldringar till barn och ofödda! Stolt och nöjd körde jag hem den kvällen.

3. Cancer

Här kunde jag skriva hur mycket som helst... Jag har goda vänner som har/har haft cancer. Jag har stickat värmande sjalar och Rosa bandet-julkulor. Jag har stöttat och lyssnat. Jag har följt en blogg för några år sen. Gustavs blogg. Gustav, som jag inte kände, men som ändå berörde. När jag några år sedan åkte hem från ett stickläger fick jag vet att Gustavs mamma hade varit med på lägret. Jag grät över lilla Gustav som blev ängel alltför tidigt. Jag har haft lyckan att få träffa Gustavs mamma flera gånger efter det första mötet. En idol, det är du Anna för mig! Jag är så glad att jag fått träffa dig! När Anna startade en insamling på sitt Instagram-konto, och sen också facebook, var hon auktionerar ut olika produkter till förmån för Barncancerfonden Norra, då var det självklart för mig att köpa den fina julkulan som Anna har gjort. Att jag betalade mer än överenskommer kändes futtigt, hade så gärna velat ge mer. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Jag hoppas..., nej, jag VET att Anna kommer att uppnå sitt mål och kunna donera 5000 kr till BCF Norra! Att jag hjälpt till lite värmer mitt hjärta.

Så. Ett lite ovanligare inlägg på min blogg, var jag mest pratar stickning. Men att tänka på sin nästa ger mer än man nånsin kan ana! Det värmer mer än mycket. Så jag utmanar nu DIG, hur kan DU hjälpa din nästa? Vad ska DU göra? Eller ännu bättre, vad HAR du gjort?






måndag 8 december 2014

Stickmys med julfest eller Stickfest med julmys?

Oavsett vad man väljer att kalla det så kommer vi att ha en fin julfest i stickmysanda måndagen den 15 december med början kl 18. Vi träffas vid Juthbacka herrgård som vanligt. I och med att det är julfest så får den som så vill ta med sig en julklapp, värde 5 €, som vi sedan delar ut åt varandra. Vem vet, kanske vi får hjälp av tomten? ;)

Det dukas upp glögg & pepparkaka och julstjärnor, 6 €/person.

Varmt välkomna!



måndag 1 december 2014

Mer om färg

Nu är provlappen torr och jag har kunnat mäta ut min täthet, 2,5 m/cm. Alla mått är omräknade till maskantal/varvantal och ifyllda i mitt mönster, bara att börja!




Lite mer om färgerna... I denna ordning kommer jag att randa, med början närmast i bild:

1. Mörkrött
2. Mossgrönt
3. Ljusbrunt
4. Orange
5. Ljusare grönt
6. Mörk brunt





Kommer att bli bra det här!