lördag 25 oktober 2014

EFIT 25.10.2014

Idag är ett igen dags för EFIT, Ett Foto I Timmen. Fler deltagare, som fotar idag, hittar du här.

Efter en skön sovmorgon vaknade jag kl 9:30, välbehövligt! När jag tittar in hos Ulrika, ser jag att det är EFIT! Så...

Kl 10

Första koppen kaffe med tänt ljus, facebook och julmusik från Spotify :)



Kl 11

Då har jag bäddat vår säng, ska sätta igång en tvättmaskin innan jag går ut med Vilma.



Kl 12

Det är de tre B'na där ute idag, Blött, Blåsigt och Boring. Kryper upp i soffan med min virkning efter promenaden med Vilma.








Kl 13

Trots att det är lördag och jag har ledigt så jobbar jag lite. Lägger upp vår kommande Julmatmarknad som evenemang på facebook. NU är det dock tid för virkning!




Kl 14

Då räknar, räknar, räknar jag. Jag fattar inte, de senaste två varven är helt rätt, trots detta har jag en maska för lite i slutet av det gröna varvet... Suck, vad är felet?




Kl 15

Då sitter jag på samma ställe i soffan och virkar. Jag trollade fram en maska på det gröna varvet och har nu virkat vidare, ljusbrunt blir detta varv.




Kl 16

Dags att börja med middagen.




Kl 17

Då satt jag och åt, var för hungrig för att ta en bild ;) Hemmagjord franska och grisbiff i pepparsås, mmm...




Kl 18

Då satt jag i soffan och virkade. Gult.



Kl 19

Surprised om jag säger att jag sitter kvar i soffan? Har plockat fram världens godaste choklad. Så om du vill mig nåt så hittar du mig här resten av kvällen, uppkrupen i soffhörnet med min virkning och med mumsig choklad. Ha det gott så ses vi nästa gång!


måndag 20 oktober 2014

Oktober så här långt

Vi är mer än halvvägs in i oktober redan, kan inte förstå vart tiden flyger! Redan nästa helg, mindre än två veckor alltså, då är det sticklägerdags! Som jag har väntat, ända sedan i somras! Oktober har varit innehållsrik så här långt, både trevliga och mindre trevliga saker har hänt.

I början av månaden fyllde jag 40 år. Detta firade jag på Juthbacka. En mycket trevlig dag/kväll blev det!




Jag stickade ett par halvvantar åt mig själv och skrev samtidigt ner hur jag gjorde. Detta blev till Elise, ett gratismönster du kan ladda ner från Ravelry!




Jag fick en underbar födelsedagspresent/bytespresent utav kära sticksystern Lisa. Så himla fint! Supersoften ska bli en sjal, ska ju snart på Veera Välimäkis sjalkurs :) Tack än en gång!!





Jag har varit på begravning. Makens mormor somnade in efter 96 år på jorden. En fin hyllning till Leena-mommo. Vårt blomarrangemang var så fint! Tänk att det kunde bli så rätt bara för att jag beställde vita rosor och prärieklocka!




Jag har planerat lägerstickningar. Detta är Visjö-garn. Utöver dessa två härvor finns det ännu tre olivgröna, en gul, en vit och en karamell. Detta ska bli en kofta är det tänkt. Jag har inte ännu hittat mönstret med stort M, men om det blir en flerfärgstickad kofta alltigenom så är Gråsparv en god kandidat. Har du tips på en fin kofta?




Jag har också stickat under en föreläsning. Sockan är numera klar, den andra påbörjade jag genast. Inget SSS (Second Sock Syndrome) här inte  ;)


måndag 13 oktober 2014

Elise

I had less than a skein of Lanett babywool left after completing another project. It's getting chilly in the mornings so I decided I needed a new pair of mitts! So, I give you Elise. Yup, I give you the pattern! Go to Ravelry to download your copy of the pattern. I look forward to seeing a lot of Elise's around the world!

http://www.ravelry.com/patterns/library/elise-8










fredag 3 oktober 2014

Dödergöks sockutmaning

I våras, eller var det i somras?, startade Dödergök en sockutmaning på Instagram. Utmaningen gick ut på att man själv fick sätta mål, jag valde att innan jag fyller 40 år sticka 6 par sockor åt mig själv.

Det började bra. Jag nystade, redde upp, plockade, planerade och stickade 2 par restgarnssockor.




Sen plockade jag fram ett garnnystan jag länge velat sticka ett par sockor utav. Jag hade påbörjat ett par, men dom rev jag upp. Istället valde jag mönstret Undulating rib socks.





För mitt fjärde par dök jag långt ner i wip-korgen. Detta projekt har legat till sig över ett år. När man lägger en stickning till sidan så länge är risken stor att du blir med två ganska olika sockor som resultat ;) Nåväl, hälarna är olika men det är som det är.



Det femte paret påbörjade jag i somras. Jag beställde ett härlig garn från Eaden yarns i England, tycker nystandet är nåt utav ett konstverk! Helt enkla sockor, bara räta maskor. Kanske för enkla, påsen med stickningen ligger snällt i sin korg...




Det sjätte paret är färdiga, tro't eller ej! Men men, dom har jag gett bort. Värmer en stickares hjärta när nån blir genuint glad över att få ett par stickade sockor :) Sockorna bor nu hemma hos grannen, bra så. Jag glömde fota dom innan jag gav bort dom, bilden är grannens.





Så, tyvärr har jag inte riktigt klarat min utmaning. Jag fyller 40 år nästa veckas tisdag så det finns liiiite tid kvar att sticka klart sockorna med garnet från England. Dock har jag valt att ge bort två par, vilket inte var tanken från början. Men det är väl så med en utmaning, den kan komma att ändra form lite vartefter, bara att lita på att det blir bra :)